Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 15. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viiendikul inimestest on kõrgenenud veresuhkru tase 

Seitsmes maakonnas ringi sõitnud diabeedibussis testitud inimestest oli 20 protsendil kõrgenenud veresuhkru tase, rääkis Eesti Diabeediliidu president Ulvi Tammer-Jäätes.

Maailmas on kõrgenenud veresuhkur keskmiselt 5 protsendil elanikkonnast ning Euroopas haigestub diabeeti 8-9% inimestest. Rahvusvahelise Diabeediföderatsiooni arvates peaks see näitaja olema ka Eestis samasugune, rääkis Ulvi Tammer-Jäätes ETV saates "Terevisioon".

"Meie oleme kogu aeg arvanud, et see on 3-4% elanikkonnast, aga kui võtta diabeedibussi andmed, siis tõesti selgub, et see protsent on märksa suurem. Inimesed lihtsalt ei tea, et nendel on diabeet või diabeedirisk," nentis Tammer-Jäätes, kelle sõnul on talle jäänud väikeste maakohtade külastamisel silma, et paljud inimesed ei ole käinud arsti juures kümmekond aastat, kuigi nende tervisenäitajad on halvad.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700