Urve Vilk • 15. november 2010
Jaga lugu:

Viiendikul inimestest on kõrgenenud veresuhkru tase 

Seitsmes maakonnas ringi sõitnud diabeedibussis testitud inimestest oli 20 protsendil kõrgenenud veresuhkru tase, rääkis Eesti Diabeediliidu president Ulvi Tammer-Jäätes.

Maailmas on kõrgenenud veresuhkur keskmiselt 5 protsendil elanikkonnast ning Euroopas haigestub diabeeti 8-9% inimestest. Rahvusvahelise Diabeediföderatsiooni arvates peaks see näitaja olema ka Eestis samasugune, rääkis Ulvi Tammer-Jäätes ETV saates "Terevisioon".

"Meie oleme kogu aeg arvanud, et see on 3-4% elanikkonnast, aga kui võtta diabeedibussi andmed, siis tõesti selgub, et see protsent on märksa suurem. Inimesed lihtsalt ei tea, et nendel on diabeet või diabeedirisk," nentis Tammer-Jäätes, kelle sõnul on talle jäänud väikeste maakohtade külastamisel silma, et paljud inimesed ei ole käinud arsti juures kümmekond aastat, kuigi nende tervisenäitajad on halvad.

 

 

Jaga lugu:
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Enimloetud
Laura Tahk
Laura TahkSekretar.ee toimetajaTel: 53 444 071laura@sekretar.ee
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700catlin.puhkan@aripaev.ee