Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 16. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Läkaköhasse haigestumine on märkimisväärselt kasvanud 

Läkaköhasse haigestumine on oktoobri lõpu seisuga kasvanud mullusega võrreldes kaks ja pool korda.

Terviseameti andmeil on tänavu läkaköha põdenud üle tuhande inimese, Terviseameti epidemioloogianõuniku Kuulo Kutsari hinnangul võib haigestunuid olla veelgi rohkem, vahendab ERR.

"Läkaköha ei ole enam väikelaste nakkushaigus, sest haigestumine on sagenenud ka vanemate teismeliste ja nooremate täiskasvanute seas," sõnas Kutsar.

Läkaköha on nakkushaigus, mida põhjustab bakter Bordetella pertussis, haigus kulgeb ägedate köhahoogudega, piisknakkus on väga nakkav ja levib inimeselt inimesele. Kui reeglina sageneb haigestumine tsükliliselt iga 2-5 aasta tagant, siis Eestis on see tõusnud juba kuus aastat järjest.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700