Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 18. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fazer: eestimaalane sõi 20 kg leiba ja pea sama palju saia

Fazeri teatel sõi möödunud aastal iga eestimaalane 20 kilogrammi leiba aastas, mis teeb nädala kohta keskmiselt ühe pätsi. Umbes sama palju ehk 18 kilogrammi inimese kohta söödi 2010. aasta jooksul saia.

Fazer Eesti juhatuse esimehe Kristjan Kongo sõnul on päts leiba nädalas vähem kui Eesti toitumissoovitus ette näeb. „Tegelikult oleks hea, kui sööksime leiba veidi rohkem, praeguse 2 viilu asemel vähemalt 3 viilu päevas, mis tähendab ligikaudu 1,5 pätsi nädalas. Samas sööb eestlane aastas umbes kolm kilogrammi rohkem leiba kui meie lõunanaaber lätlane,“ lisas Kongo.

Fazeri arvutused põhinevad turu-uuringute firma Nielseni andmetel, mille kohaselt müüdi möödunud aastal (detseber 2009 – november 2010) Eestis 25 520 000 kilogrammi leiba. Lisaks leivale müüdi Nielseni andmetel Eesti kauplustes möödunud aastal 25 323 000 kilogrammi saia, mis teeb inimese kohta aastas keskmiselt 18 kilogrammi.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700