Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 28. aprill 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rikkaima töökultuuriga organisatsioonid selgunud

Eile selgusid mitmekultuurilise organisatsiooni ja töökeskkonna konkursi parimad. Ettevõtete kategoorias pälvis esikoha mahutite tootja, eesti kapitalil tegutsev Estanc AS. Parimaks mitmekultuuriliseks avaliku sektori organisatsiooniks osutus Kohtla-Järve lasteaed Rukkilill.

"Meilegi üllatuseks selgus konkursil osalemise käigus, et meie ettevõttes töötab lausa kaheksast erinevast rahvusest inimesi,“ kommenteerib võitu Estanc ASi tegevdirektor Vaido Palmik. „Saadud tunnustus paneb meid kindlasti enam mõtlema, kuidas meie meeskonnas olevaid erinevaid rahvusi veelgi paremini esile tuua ning väärtustada,“ lisab ta.

Avaliku sektori organisatsiooni kategooria võitja Kohtla-Järve lasteaia Rukkilill direktor Jelena Ušakova sõnul on võit neile suureks üllatuseks, võttes arvesse, et teisteks finalistideks olid Eesti kõige suuremad ülikoolid. „Osalesime konkursil esimest korda. Saadud võit on suureks tunnustuseks kogu meie kollektiivile suure töö eest ning oleme selle üle väga uhked. Kuna meie piirkonnas, Ida-Virumaal on vähe eestlasi, siis on erinevatele rahvustele tähelepanu pööramine väga oluline,“ sõnab ta.

Mitmekultuurilise organisatsiooni ja töökeskkonna konkursil saavutas äriettevõtete kategoorias teise koha advokaadibüroo Sorainen, kolmanda koha pälvis turu-uuringute firma Norstat Eesti AS.

Avaliku sektori organisatsioonide seas läks teine ja kolmas koht jagamisele Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli vahel. Parima mitmekultuurilise organisatsiooni ja töökeskkonna konkursi eesmärgiks on tunnustada Eesti ettevõtteid ja organisatsioone, kes väärtustavad ning edendavad mitmekultuurilist töökeskkonda. Konkurss toimus sel aastal kolmandat korda, kuid esmakordselt valiti parimad kahes kategoorias.

Osalemiseks täitsid organisatsioonid juhid ja hulk töötajaid ankeedid, milles kirjeldasid ettvõtte-asutuse tegevusi mitmekultuurilisuse juurutamiseks, sellega kaasnevaid võlu ja valu. Samuti hindasid töötajad rahulolu eri kultuuride organisatsiooni sobitamise õnnestumist. Saabunud küsimustike põhjal valis žürii, kuhu kuulsid Äripäeva, Kultuuriministeeriumi, Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse „Meie Inimesed“ ning Alfa-Omega Communications OÜ esindajad, välja mõlemas kategoorias kolm finalisti. 27. aprillil toimunud seminaril „Kuidas mitmekultuurilisest töökeskkonnast kasu lõigata“ esitasid kuus finalisti lühiettekanded, mille põhjal selgitati välja mõlema kategooria võitjad.

Mitmekultuurilise ettevõtte ja töökeskkonna konkursi korraldasid Äripäev ja Alfa-Omega Communications OÜ. Konkursi toimumist toetasid Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fond, Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutusega „Meie Inimesed“ ja Kultuuriministeerium.

Viimase, 2009. aastal toimunud konkursi võitis Skype Technologies OÜ, mis osales ka tänavu, kuid finaali ei jõudnud.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700