Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna õpilaste tervis jätab soovida 

Tallinna üldhariduskoolide ja kutsekoolide vanemas astmes läbi viidud tervisekontrollis selgus, et täiesti terveid lapsi on vaid veerand uurituist.

SA Tallinna koolitervishoid viis käesoleval õppeaastal läbi Tallinna koolide 12. klasside ja kutsekoolide 3. kursuse õpilaste ennetava tervisekontrolli, kokku kontrolliti 54 üldhariduskooli ja viie kutsekooli 3315 õpilase tervislikku seisundit, teatas Raepress.

Profülaktilisest läbivaatusest selgus, et kõikidest 1. kuni 12. klassi läbivaadatud õpilastest, kokku 13 568, oli täiesti terveid lapsi pisut üle 40%, kuid kooli lõpuklassides oli neid vaid veerand.

"See kinnitab tõsiasja, et vanuse kasvades terviseprobleemid sagenevad, mistõttu on nii koolides läbiviidav profülaktiline töö kui perearstide tegevus laste ja noorte terviseprobleemide  avastamiseks ning ennetamiseks äärmiselt oluline," ütles Tallinna abilinnapea Merike Martinson.

Kui teatavate haiguste ja riskifaktoritega õpilaste arv üldhariduskoolide ja kutsekoolide lõpuklassides oli üpris sarnane, siis suuri erinevusi esines riskifaktorite või teatud haiguste osas. Nii näiteks tuvastati läbivaadatud kutsekoolide õpilaste seas ligi veerandil õpilastest ülekaal, samas täheldati ka alakaalu.

Sagedasemad õpilastel esinevad haigused olid allergia, hingamisteede ja ortopeedilised haigused. Kutsekoolide õpilastel seas ilmnes märkimisväärselt sagedamini südame-vereringehaigusi. Nägemishäirete täpsustamiseks saadeti silmaarstile keskmiselt 20 klassitäit - 453 õpilast.

Kauaaegse lastearsti Tiiu Joosti sõnul on õpilaste seas hakanud levima varem harvaesinevad haigused, näiteks liigesepõletik, gastroenteroloogilised haigused, diabeet, verehaigused, kasvajad.

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700