Autor: Rivo Sarapik • 20. juuni 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas pääseda jaanipäeva lisakilodest?

Spordiklubi Sparta treenerite sõnul tasuks jaaniõhtul lõkke ääres kahe suupoolega liha vitsutamise asemel kaaluda hoolikalt, mida suhu pista ja millal pausi pidada. Kuidas siis hoiduda Jaaniõhtul meeletu ülesöömise eest?

 Argo Aderi sõnul tasuks juba poes lookas riiulite vahel kompassita ringi orienteerudes kaaluda, mida jaaniõhtul lauale panna, et aasta valgeimast ööst ei tuleks organismile kurnavat kogemust. Rasvast tilkuvate sardellide ning pekist nõretava sealiha asemel oleks mõistlik valida menüüsse midagi kergemat. "Looma- või linnuliha,“ soovitab Kerli Gricevicius. "Või hoopiski kala,“ lisab Aune Aunapuu.

"Fooliumis tehtud kala on tervisele äärmiselt kasulik, sealt saad kätte kõik vajalikud Omega-3 rasvhapped," selgitab Argo ning kinnitab, et järgib kindlasti ka ise neid põhimõtteid.

 

Sama hingetõmbega tuletab Argo pidulistele meelde, et liha- või kalataldrikule oleks mõistlik lisada kindlasti ka puu- ning köögivilju. Miks mitte ka seeni. "Liha on seedimisele väga raske, seevastu tomat ja kurk ei koorma suure veesisalduse tõttu niipalju kõhtu," jagab Argo enda peal läbiproovitud toitumisnippe, nagu Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet elutarkusi.

Sven Idarand omakorda utsitab jaanipäeval unustama liigselt kammitsevad toitumisreeglid ja valmistada endale mõnusaid jaanipäeva toite ilma mingi süümepiinata. „Aga muidugi mõista mõistlikkuse piirides,“ manitseb Sven.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700