Seitse abinõud rämpstoidust hoidumiseks

Kuidas loobuda isuäratavast šokolaaditahvlist, kaloririkastest küpsistest ja kõikvõimalikest snäksidest, mida tegelikult üldse süüa pole vaja? Kaaluabi.ee toob ära nõuanded, mis aitavad ennetada 99 protsenti juhtudest ning panevad piiri puuduvale ühele protsendile.

1. Ole otsustav

Dieedid ebaõnnestuvad, kuna seatud eesmärgid võivad olla liiga ambitsioonikad. Kui eesmärk on kuue kuu jooksul oma kaalu jälgida, võib üks burger või rasvane koogitükk kerge apsuna tunduda. Sellist mõtteviisi tuleks aga vältida, püstitades endale realistlikke eesmärke, millest sul on võimalik sajaprotsendiliselt kinni pidada, isegi kui dieet kestab vaid mõne päeva.

2. Leia enda jaoks piisavalt motivatsiooni

Kui sinu dieedi ainsad eesmärgid on kosmeetilist laadi, näiteks soovid suveriietes hea välja näha, on vähetõenäoline, et sa pikaks ajaks oma dieedile truuks suudad jääda.

Lahendus: leia piisavalt lisamotivatsiooni, pidades päevikut, kuhu märgid enda strateegiliste mõõtmete kõrval ülesse ka andmed migreeni, kõrvetiste, akne, gangrenoossete haavandite ning une kvaliteedi kohta. Avastus, et sinu dieet tõstab ka sinu üleüldist elukvaliteeti, võib anda hulga lisamotivatsiooni.

3. Vigadest tuleb õppida

Olgu, sa andsid jälle ihale järgi. Mis on su järgmine samm? Unusta oma eksimus. Üks eine ei määra veel dieedi tulemust, seega ära arva, et oled nüüd ebaõnnestunud või rongist maha jäänud. Tee endale põhimõtteks, et peale iga sellist eksimust järgneb vähemalt viis tervislikku einet või snäkki. Nii võid olla kindel, et 80 protsenti ajast toitud õigesti.

4. Astu magamistoast kööki

Sa oled kindlasti seda juba varem kuulnud, kuid kordamine on tarkuse ema. Kui sa magad kuus kuni kaheksa tundi ööpäevas, kuid jätad hommikusöögi söömata, töötab sinu organism tööle jõudes üksnes aurude najal. Nii asud kontoris koheselt „suhkrujahile“ ning seda pole raske leida.

5. Korrasta oma riiuleid

Kui mitu korda oled sa keset ööd tormanud poodi, et oma isu rahuldada? Arvatavasti mitte nii tihti, kui sa oled selleks külmkapi ust avanud. Mida lähemal on meie ihade objekt, seda kiiremini ning hõlpsamalt me ihale järgi anname. Seega eemalda majapidamisest ohtlikud snäkid ning asenda need mandlite ning erinevate pähklisortidega, juustu, puu- ja juurviljadega, tuunikalakonservide, kana ja lõhega. Sama käib ka töö juures asuvate kappide kohta.

6. Mõtle nagu biokeemik

Orgaanilisest suhkruroost tehtud küpsised kõlavad täpselt nii, nagu neid võiks süüa sinu joogaõpetaja, kuid need ei aita tal liibuvatesse retuusidesse mahtuda. Rämpstoit on ikka rämpstoit, sõltumata sellest, mis nime all seda reklaamitakse. „Looduslikud“ maitseained nagu mesi tõstavad veresuhkru taset samamoodi nagu suhkur. Kui sa sööd küpsiseid, aktsepteeri vähemalt ise, et sa ei pea oma plaanist kinni. Reklaami ohvriks langemine toob endaga üksnes jama kaasa.

7. Võitle petliku näljatunde vastu

Kas sa tunned isu kommide järele, kuigi sõid alles tund aega tagasi? Kujutle kommide asemel, et sinu ees laual on taldrik värskelt grillitud loomalihaga. Kui sa oled tõepoolest näljane, tekitab see kujutluspilt üksnes isu juurde. Vastasel juhul viskab aju sulle vingerpusse. Vaheta keskkonda, tehes tööpostil venitusharjutusi või tegele vahepeal mõne teise tööülesande lahendamisega.

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Pidupäev ajaloolises Roseni Tornis

Eksklusiivsed peoruumid - Roseni Torni väga hea asukoht südalinna tuiksoonel, kaasaegne esitlustehnika ning suurepärane ajalooline interjöör loovad mõnusa keskkonna erinevateks sündmusteks.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara