7. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas leida IT-talente?

IT tööjõuturu olukord on üldiselt teada – inimesi on vähem, kui neid vaja oleks. Tarkvaraarendusega tegelevatel ettevõtetel tuleb seega pidevalt valmis olla värbamiseks, kirjutab ajakiri Personali Praktik.

Proekspert on mõnikord võtnud praktikale terve noorterühma. Näiteks andnud

neile eraldiseisva projekti, millega töötada ning ettevõttepoolse juhendaja.

Tarkvaraarendusfirmana käime ka Robotexi messil, et näha, mida tulevased

töötajad teevad. Samal messil osaletakse ka professionaalidena – hinnatakse tudengite tehtud robotite koodi ilu. Eesmärk on tulevaste töötajatega luua kontakte.

Kuna ettevõtte põhimõte on, et asjalikud inimesed tunnevad teised asjalikud

inimesed ära, siis teevad värbamisintervjuusid inimesed, kellel on need omadused, mida ka kandidaadis otsime, et mitte müüa end lihtsalt ilusa jutuga. Kui see kuidagi õnnestuma peaks, tuleb bluff töö käigus niikuinii kiiresti välja.

Laiskust ja ülbust ei soosita. Kui selgub, et mõni inimene ei sobi kollektiivi ja pigem kahjustab ettevõtte kultuuri või ei saa tööga hakkama, tehakse ettepanek sobivam koht leida. Ühe inimese eripärade pärast ei pea teised kannatama ja lisapingutusi tegema.

Vahel käivad firma töötajad ära – näiteks aasta Austraalias banaane korjamas,

välismaa koolides õppimas või teistes firmades töötamas, et lisaoskusi saada.

Uks on headele inimestele kogu aeg lahti ja ei panda kunagi pahaks, kui inimene

tahab vaheldust või tema vajadused on muutunud.

 Kõik on vabad valikuid tegema ja ainuke, mis tõeliselt töötab, on soov üheskoos

midagi kasulikku ära teha. Kui ettevõte sellise suhtumise noores inimeses avastab, ongi viimane teretulnud töötaja.

 Loe pikemalt ajakirjast Personali Praktik.

 

 

Autor: Urve Vilk, Kaire Varrak

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700