1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 nippi, mis aitavad iseloomu kasvatada

Paljud ei suuda vahel ahvatlustele vastu panna. Isegi kui me teadvustame, et ei tohi järele anda, juhtub lihtsalt, et anname alla — teeme suitsu, millest mõtlesime loobuda, jätame treeningule minemata, sööme veel ühe koogi või lükkame ebameeldivat tegevust edasi.

Siin on mõned nipid, mis aitavad iseloomu kasvatada.

Adu oma piire

Sul on suurem võimalus õnnestuda, jäädes realistiks. Kui sul on raskusi treeningutele minemisega, siis ei saa sinust üleöö trennifanaatikut. Selle asemel alusta treenimisega järk-järgult, püstitades omale lihtsamaid vaheeesmärke.

Üks asi korraga

Teadlaste sõnutsi on meie tahtejõul piirid. Seepärast ei tasu proovida totaalset elustiili muutust, soovides samal ajal lõpetada suitsetamist, alustada regulaarsete treeningutega ning tervisliku toitumisega. See suurendab ebaõnnestumise riski, sest sa ei suuda kõikide muutustega korraga toime tulla. Ole enda vastu aus ning tunnista, et keegi ei ole täiuslik. Alusta alguses üksnes ühest halvast harjumusest.

Vali õige hetk

Paljud asjad elus sõltuvad õigest ajastusest. Kui tööl on stressirohke periood, ei ole kõige parem aeg elumuutuse ette võtmiseks.

Premeeri end ise

Väikesed preemiad võivad teha motivatsiooniga imet, isegi kui tasu on tõepoolest tühine. Näiteks meeldiv õhtusöök, mõnus vann pärast raske töö tegemist või kinokülastus, kui oled nädalas suutnud kolm korda treenida.

Maga korralikult

Uuringud on näidanud, et meie tahtejõud on pärast korralikku und tugevam. Seepärast mine õhtul varakult magama, et suudaksid järgmisel päeval rohkem korda saata.

Autor: Delfi Naistekas, Rivo Sarapik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700