3. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Istumine on ohtlik

Muidugi on istumine mõnus, kuid ka ohtlik. Terviseeksperdid hoiatavad, et liigne istumine mõjub halvasti, kirjutab Kaaluabi.ee.

Soomlased on paljude haiguste suhtes vastuvõtlikumad, sest istuvad igapäevaselt liiga palju. Statistikast tuleb välja, et soomlased on kõige istuvama eluviisiga rahvas Euroopas. Iga teine soomlane istub vähemalt 6 tundi päevas ning paljud veedavad poole oma ärkveloleku ajast istuvas asendis. Noored isegi veelgi rohkem.

Dotsent Raija Laukkanen leiab, et tegemist on rahvatervisealase riikliku probleemiga, viidates istuva eluviisiga kaasnevatele terviseriskidele: lihaste hääbumine, häiritud verevarustus, selja- ja õlaprobleemid, diabeet, südameprobleemid ning kõrgenenud vererõhk.

Kõlab hirmutavalt? Mis sa siis enam arvuti taga istud, mine liiguta ennast! Vali lõunapausiks kaugemal asuv söögikoht või tee pärast söömist väljas lühike jalutuskäik. Kolleegile helistamise asemel kõnni tema juurde ning kohvi saab ka seistes ja kõndides juua.

 

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700