Istumine on ohtlik

Muidugi on istumine mõnus, kuid ka ohtlik. Terviseeksperdid hoiatavad, et liigne istumine mõjub halvasti, kirjutab Kaaluabi.ee.

Soomlased on paljude haiguste suhtes vastuvõtlikumad, sest istuvad igapäevaselt liiga palju. Statistikast tuleb välja, et soomlased on kõige istuvama eluviisiga rahvas Euroopas. Iga teine soomlane istub vähemalt 6 tundi päevas ning paljud veedavad poole oma ärkveloleku ajast istuvas asendis. Noored isegi veelgi rohkem.

Dotsent Raija Laukkanen leiab, et tegemist on rahvatervisealase riikliku probleemiga, viidates istuva eluviisiga kaasnevatele terviseriskidele: lihaste hääbumine, häiritud verevarustus, selja- ja õlaprobleemid, diabeet, südameprobleemid ning kõrgenenud vererõhk.

Kõlab hirmutavalt? Mis sa siis enam arvuti taga istud, mine liiguta ennast! Vali lõunapausiks kaugemal asuv söögikoht või tee pärast söömist väljas lühike jalutuskäik. Kolleegile helistamise asemel kõnni tema juurde ning kohvi saab ka seistes ja kõndides juua.

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Restoranitestid

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Teabevara