8. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Igapäevase treeningu ABC

Meie igapäevaelu pakub piisavalt võimalusi liikumiseks, kirjutab Kaaluabi.ee.

Trepi eelistamine liftile, bussiga sõites peatus varem maha tulemine, lõunapausil jalutamine - seda kõike oleme korduvalt kuulnud. Lisaks mikropausid tööpäeval (ca 30 sekundiks) sirutamaks käsi ja jalgu: tee õlaringe, painuta end mõlemas suunas, liiguta pead või lihtsalt tõuse korra toolit püsti ja istu seejärel uuesti.

Ammu unustatud ühine võimlemine töökohal on tegevus, mis tuleks taas au sisse tõsta. Pole vaja spetsiaalseid seadmeid ega varustust, piisab muusikast ning töökaaslastest, kellega koos end ca 10 minutit liigutada.

Jalutamine on kõige loomulikum treenimisviis, kus käimisstiili saab sättida vastavalt eesmärgile. Soovituslik treeningmaht võiks olla 45 minutit kiirkõndi kolm korda nädalas. Kui oled vähese treenitusega, vanem, ülekaaluline või sul esineb terviseprobleeme, vali aeglasem tempo, kuid kõnni ajaliselt kauem.

Kõndimise puhul on oluline teada:

• hinga regulaarselt ja sügavalt

• hoia ühtlast kiirust, vaheldades aeg-ajalt tempot

• lase kätel vabalt liikuda

• tõmba kõht sisse ning selg sirgu

Jooksmise puhul on oluline teada:

• jookse pehmelt ja hoia rütmi, küünarnukkide nurk peaks olema 90°

• ära jookse varvaste peal, kasuta kogu jalatalda „rulludes“ sellel

• tõusu võta lühemate sammudega ning laskumisel aeglusta sammu

• hoia õiget tempot – see peaks võimaldama jooksukaaslasega rääkida

• jooksmine pole soovitatav, kui ületad oma normaalkaalu 15 kilo võrra, sest siis on koormus liigestele ja kehale liiga suur.

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700