Autorid: Urve Vilk, Urve Vilk, Ehitusuudiste kuukirja toimetaja • 2. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suhkur on sama kuri mürk kui alkohol ja tubakas

Väide, et suhkur on valge surm, võib kõlada veidi äärmuslikuna. Ometi kinnitavad California ülikooli teadlased just seda väidet, tehes ühtlasi ettepaneku, et suhkru ja teiste magusainete kasutamine peaks olema üle maailma sama rangelt reguleeritud nagu näiteks alkoholi pruukimine, vahendavad ERRi teadusuudised.

Teadlased toovad oma jutu ilmestamiseks ridamisi fakte, mis näitavad, et suhkru ja teiste magusainete pruukimine toob rahva tervisele lõpuks sama palju kahju kui näiteks tubakas või alkohol.

Suhkru näol pole teadlaste sõnul tegu üksnes tühjade kaloritega, mis muudavad inimese paksuks. Kui võtta kogused, milles ameeriklased suhkrut tarbivad, siis muudab suhkur ainevahetust, tõstab vererõhku, tekitab hormonaalseid häireid ja kahjustab maksa. Kokkuvõttes võib neid kahjustusi võrrelda liigse alkoholi tarbimise tagajärjel tekkivate tüsistustega.

 

 

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700