Raul Reino: töötaja hindab ilustamata tõde

Domus Kinnisvara juhatuse liikme Raul Reino sõnul hindavad töötajad negatiivse tagasiside puhul ­ausat väljaütlemist ja otsekohest suhtlemist. Töötajad tajuvad väga selgelt, kui neile tõtt ei räägita, ning see võib rasket olukorda süvendada, kirjutab ajakiri Juhtimine.

Domus Kinnisvara juhatuse liige Raul Reino räägib, et kui on probleem, mida peab alluvaga jagama, tuleb reageerida ruttu, mitte lasta asjal küpseda. "Mida kiiremini probleemi südamelt ära räägid, seda parem on. See kehtib ka ühe kõige raskema otsuse puhul, milleks on töötaja vallandamine."

Elu näitab, et kui keegi sinu arvates mingile ametikohale ei sobi, siis ei sobi ta sellele kohale ka kuue kuu pärast. Nii organisatsiooni kui ka inimese enda huvides on saada selgust võimalikult ruttu, lisas ta.

"Kriitilise tähtsusega on olla aus ja inimesi mõistev. Sageli on nii, et kui keegi ühte organisatsiooni ja sealsele ametikohale ei sobi, siis teises firmas või teises ametis on ta mees õigel kohal."

Reino lisas, et vahel võibki inimese pettumist või solvumist pehmendada sellega, et talle ei räägita ainult sellest, kui kehv töötaja ta on, vaid tuuakse esile ta tugevad küljed ja soovitatakse liikuda edasi rohkem inimese teadmistele, oskustele ja võimetele vastavale kohale.

"Juhtide kogemused on enamasti laialdased, nad on kokku puutunud erinevate inimtüüpidega ja nad oskavad välja tuua eeliseid, mida töötaja ehk ise polegi enese jaoks teadvustanud," selgitas Reino.

Inimesed hindavad ­ausat väljaütlemist ja otsekohest suhtlemist kõrgelt. "Põhjalik selgitus otsuse tagamaade kohta ilma lüüriliste epiteetideta või tõelist põhjust varjamata tuleb ainult kasuks ning leiab mõistmist."

Nii tajuvad töötajad Reino hinnangul väga selgelt, kui neile tõtt ei räägita, ning see võib rasket olukorda süvendada. "Kui juht suudab olla avatud ja empaatiline ning töötajat mõista, on inimesel ka kõige raskemaid lauseid kergem kuulda ning oma eluga edasi liikuda."

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ketlin Rauk

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Aasta suurejooneliseim sündmus Radisson Blu Sky Hotelis!

Jõulupidu, kui üks ettevõtte olulisemaid sündmusi, on oodatud nii töötajate kui ka koostööpartnerite poolt. Radisson Blu Sky Hotel pakub peohõngulist atmosfääri ning erakordset elamust, mida elevusega oodatakse ja soojusega meenutatakse. Meie eesmärgiks on täita teie soovid ja ergutada maitsemeeli hõrgutistega, milles traditsioonid kohtuvad mitmekesise tänapäevaga.

Peppersack – tee ajalooliste maitsenaudinguteni

Tallinna vanalinna südames, ajaloolise Raekoja ligidal asuv restoran Peppersack pakub meeldejäävaid maitseelamusi. Lisaks saab nautida mõõgavõitlejate igaõhtust efektset etendust.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara