6. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rasvumine vähendab aju suurust

Kui toitud pikka aega ebatervislikult, võib väheneda see aju funktsioon, mis aitab meie söögiisu kontrollida, selgus Uppsala ülikoolis läbi viidud uurimusest, mis avaldati ajakirjas The International Journal of Obesity, kirjutab Kaaluabi.ee.

Varasemad uuringud on näidanud, et söögiisu liigne reguleerimine inimestel, kes kannatavad anoreksia käes, on seotud konkreetse ajupiirkonnaga. Värskes uuringus uurisid teadlased rohkem kui viie aasta jooksul 300 vanema naise ja mehe aju magnetskänneriga.

Ülekaaluliste inimeste frontaalsagarad olid vähenenud ning ilmnesid funktsionaalsed puudused söögiisu kontrollimisel. Isegi kui uuringu baasil ei saa öelda, kas rasvumine põhjustab aju närbumist või vastupidi, soovitame inimestel mõelda sellele, mida nad söövad, sest lisaks vööümbermõõdule võib rasvane toit mõjutada ka sinu ajumahtu, lisab teadlane Samantha Brooks.

 

Autor: Urve Vilk, Kaaluabi. ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700