Estiko Plastar juhataja tulemustasudest: mida mõõdad, seda saad

ASi Estiko Plastar juhataja Triin Anette Kaasiku sõnul saab töö efektiivsust tõsta selge ja mõistetava tulemustasude süsteemiga - mida mõõdad seda saad.

"Tühja ja mittevajaliku töö vältimise võimalikud variandid sõltuvad konkreetsetest olukordadest, aga kõigepealt tuleb need niiöelda üles leida ja kaardistada," rääkis Kaasik, kelle sõnul tihti osatakse "vilgas ja viljatu sebimine" kenasti muude tähtsate asjade vahele ära peita.

"Aga üldistades võin siiski öelda, et efektiivsuse tagavad hea töökorraldus ja läbimõeldud investeeringud, loomulikult on oma roll ka organisatsioonikultuuril.  Kui tööprotsessid üksipulgi ja tulemusest lähtuvalt lahti harutada ning selle järgi kogu edasine töökorraldus paika panna, ei tohiks mõttetutele asjadele enam kohta olla."

Kaasiku sõnul on kindlaim viis ebaefektiivsusesse kalduda muutunud olukordadele mitte reageerida, vaid jätkata nii nagu alati on olnud. "Kuna täna tunnetame kõik teravalt ka survet palkade tõusule, on mõistlik teha väike tasuvusarvestus ja võib-olla on nüüd juba tarvis ka rohkem investeerida, et tööjõu osakaalu vähendada," sõnas ta. "Efektiivsemaks saab süsteeme ka selge ja mõistetava tulemustasude süsteemiga - mida mõõdad seda saad. Kui boonuste teenimise võimalused ja igaühe roll selle mõjutamises on kõigile hästi selge, siis üldjuhul ka selle nimel pingutatakse ning töö on sellevõrra tulemuslikum."

 

Osale arutelus

 • Urve Vilk, Ain Kivesti

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Sekretäri sotsiaalmeedias

RSS

Peopaik

Pidupäev Hestia Hotel Laulasmaa Spa's

Laulasmaa loodus on maagiline. Just siit on ammutanud inspiratsiooni maailma enim mängitud kaasaegne helilooja Arvo Pärt ja just siin on seetõttu 2018. aasta sügisel avanemas muusikasõprade meka – Arvo Pärdi Keskus. Kust siis veel ammutada häid mõtteid, kui mitte Laulasmaalt?

Viljandi Pärimusmuusika Ait

Viljandi Pärimusmuusika Ait on mõnus koht, kuhu tulla kontserdile, loengusse, seminarile, konverentsile, tähtpäevi pidama ning vaadet ja õhkkonda nautima. Asume Viljandi südames, Viljandi Lossimägedes ja 360-kraadine postkaardivaade on hinna sees.

Küsitlus

Kuidas Sinu firmas suvepäevi peetakse?

 • Kahepäevased suvepäevad linnast eemal
  28%
  28%
 • Ühepäevased suvepäevad linnast eemal
  17%
  17%
 • Meeskonnaüritus töökoha lähedal
  10%
  10%
 • Suvepäevi ei peeta
  45%
  45%

Valdkonna tööpakkumised

Uudised

Teabevara