15. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mihkel Rõuk: isiklik elu töötajale varasemast olulisem

Eurex Capital ASi esimehe Mihkel Rõugu sõnul tehti varem tööd rohkem raha pärast, täna aga on olulisemaks muutunud isiklik elu ja vaba aeg. Seetõttu on töötajate motiveerimine muutunud keerulisemaks.

"Töösuhted on aja jooksul muutunud. Kui varem tehti tööd pigem raha pärast, siis täna on muutunud olulisemaks isiklik elu ja isiklik aeg," rääkis Rõuk. Seetõttu on töötajate motiveerimine muutunud tööandjale keerulisemaks ning eeldab suuremat paindlikkust.

"Puhkusegraafikute koostamisel arvestame küll töötajate soovidega, kuid püüame vältida sellise puhkusegraafiku koostamist, kus paljude töötajate puhkused kuhjuks väga lühikese perioodi peale. Kui töötajate puhkused on pikema aja peale hajutatud, siis aitab puhkuselt naasvat töötajat uuesti töösse süveneda ees ootav tööhoos kollektiiv. Kui paljud töötajad tuleksid korraga puhkuselt, siis oleks puhkuselt naasmisel üldise motivatsiooni kõrgel hoidmine oluliselt keerulisem," rääkis ta.

Paratamatult on tema sõnul isegi puhkuste hajutamise korral puhkusel viibivate töötajate osakaal suurem suvekuudel. "Et töötajatel jätkuks särtsu ka suve lõpus tööd teha, siis planeerime uusi projekte ja alustame arendustöödega just sügisel. See muudab puhkuselt tööle tuleku töötaja jaoks huvitavamaks ja ta ei mõtle stiilis – pean hakkama jälle sama tööd tegema, mis enne," lisas Rõuk.

"Olen tähele pannud, et nii töötajatele kui ka endale mõjub hästi peale puhkust tihedam suhtlemine – teadete edastamine näost-näkku, koosolekute korraldamine jne. Kuna kontoritöötajate suhtlus toimub enamasti meili teel, siis selline isiklikum suhtlemine aitab paremini saavutada töötahet. Käesoleval aastal on meil ka töötajate suvepäevad planeeritud suve lõppu, ehk aitab puhkuseperioodi lõpus toimuv ühine ajaveetmine tööellu paremini sisse elada," selgitas Rõuk.

Autor: Urve Vilk, Ain Kivesti

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700