14. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kai Realo: peale puhkust olgu aega aklimatiseeruda

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi peadirektori Kai Realo sõnul võiks peale puhkust olla aega, et aklimatiseeruda, ehk rahulikus tempos tegeleda oma e-kirjadega, viia end kurssi vahepeal toimunuga ning koostada edasine tegevusplaan. 

Statoil Fuel & Retail Eesti ASi peadirektor Kai Realo on nõus, et peale suvepuhkust on natuke raske naasta isegi tööle, mis väga meeldib. "Meie Eesti kliimat arvestades tahaks ju iga päikselise päeva kontorist väljas veeta," selgitas ta. "

Mina ise kasutan puhkuselt tuleku mõnusamaks tegemiseks sellist nippi, et lõpetan enne puhkust kõik pooleliolevad tööd ära ning koostan nimekirja kõigest sellest, millega peaksin alustama tööle naastes. Nii ei jää mul puhkuse ajaks mingi asi hingele kripeldama ning samuti pole vaja mängida taas tööd alustades mälumängu teemal – „Midagi nagu oli, aga mis see oli“," rääkis ta.

Puhkus mõjub toniseerivamalt Realo sõnul ka siis kui puhkuse ajal tööga mitte tegeleda. "Mul on siiralt hea meel, et kolleegid Statoil Fuel & Retail Eesti kontoris on kõik hakkajad ja iseseisvad, mistõttu nii mina kui ka kõik teised juhid ning spetsialistid saavad puhata ilma töökõnede ja e-kirjadeta," rääkis ta.

"Juhina pean ma oluliseks seda, et puhkuselt naasnud kolleeg saaks peale suvepuhkuselt naasmist mõned päevad rahulikult nn aklimatiseeruda. Rahulikus tempos tegeleda oma e-kirjadega, viia end kurssi vahepeal toimunuga ning koostada edasine tegevusplaan. Ma ei pea õigeks, et värskelt puhkuselt naasnud töötajat rünnataks kõigega, mis vahepeal olnud-tulnud või tehtud-tegemata. Ja tundub, et selline rahulik käivitumine toimib, sest näen enda ümber igapäevaselt heatujulisi ja optimistlikke kolleege, kes meenutavad küll puhkust hea sõnaga, kuid alustavad uut tööperioodi reipalt ning tunnevad end hästi oma kolleegide seltskonnas," rääkis Realo.

Autor: Urve Vilk, Ain Kivesti

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700