Kõige suurem miinus on see, et me ei oma kontrolli toote koostise üle. Me ei saa otsustada, kas ja kui palju me suhkrut lisame, kas me tahame kunstlikke maitse-, lõhna ning säilitusaineid. Me ei saa otsustada ka selle üle, kas toit on paksem või vedelam. Ainus ja väga kerge lahendus on teha tervislik maius ise. Maiuse võib teha valmis juba eelmisel õhtul kodus, et see hommikul tööle minnes külmikust kaasa haarata.
Esimese asjana tasub ära otsustada, kas soovite maitsestatud jogurtit, hapupiima, petti või keefiri. Piima maitsestamisega tasub olla ettevaatlik, sest paljud toiduained ajavad piima kiiresti hapuks.
Milliseid maitseaineid või lisandeid magusas piimatootes kasutada, sõltub sööjate ja ka tegija oskustest ning soovidest.
Bioneer.ee toob siinkohal ära kolm väga lihtsat keefiri magustoidu retsepti. Magustoidud saab valmis mõne minutiga. Retseptis antud koguseid võite ise oma suva ja maitse järgi muuta.
Mustasõstramaius igale maitsele (3-5 portsjonit):
• Valage liiter keefiri kas köögikombaini või potti.
• Lisage 1-2 peotäit külmutatud mustsõstraid.
• Purustage mass kas köögikombaini või saumikseriga.
Hapukama joogi armastajate jaoks ongi jook valmis.
• Lisage valmis segule 2-3 banaani.
• Purustage mass kas köögikombaini või saumikseriga.
Magusama joogi armastajate jaoks ongi jook valmis.
• Lisage valmis segule 2-5 viilu leiba.
• Purustage mass kas köögikombaini või saumikseriga.
Kiire hommikupuder ongi valmis.
Piimatooteid ja lisandeid võite ise omal vabal valikul vahetada ja kombineerida. Head isu ja head katsetamist!
Autor: Tiive Murdoja, Kirjutab bioneer.ee