22. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas peate tänavu suvepäevi?

Äripäeva eriväljaanne Firmapidu küsitles erinevate ettevõtete esindajaid, et teada saada, kuidas nad peavad tänavu suvepäevi.

Järgnevad ettevõtete vastused:

Kadi Palumaa, Playtechi personalispetsialist

Igal aastal pakume uusi põnevaid tegevusi erinevatele maitsetele. Kuna töötajaid on meil Eestis üle 600, on see päris suur väljakutse. Eelmisel aastal veetsime koos toimeka suvepäeva Nõiariigis, kus kõndisime sütel, võtsime osa trummimängu ja ravimtaimede töötoast, lasksime vibu ja sõitsime kanuuga, peeti nii tavapärast kui ka mulliülikonnaga jalgpallivõistlusi, meeskondadele toimus aarete jahi nimeline pikem orienteerumise sugemetega maastikumäng. Lastele olid omad seiklused, mille eest seisid hea väikesed nõiamoorid.

Proovime igal aastal tõelist muusikaelamust pakkuda. Viimastel aastatel on üritustel esinenud näiteks Metsatöll ja Ewert and The Two Dragons. Sel aastal pakume eksklusiivset muusikaelamust bändilt, kes muidu palju kontserte ei anna.

Virge Suursoo, TREV-2 Grupp personalijuht

Meie suvepäevade eesmärk on tuua kontserni eri ettevõtete töötajad koos peredega kokku, et inimesed saaksid vabamas vormis oma kolleegidega kohtuda ja nende tegemistega tutvuda. Igal aastal on meie üritused olnud kantud ka mõnest kindlast teemast, mille ümber oleme kavandanud erinevaid üritusi ja sportlikke mänge. Sama plaanime ka tänavu.

Piret Suitsu, Tallinna Kaubamaja personalijuht

Kaubamaja suvepäevi peeti juba 1960-ndatel, kuigi sel ajal oli nimetuseks Kaubandustöötajate päeva tähistamine. Ühine ajaveetmine koos pereliikmetega kestis 80-ndate lõpuni. Uuesti hakati suvepäevi ehk perepäeva korraldama  90-ndate teises pooles. Suurt vahet pidude ülesehituses läbi erinevate aastakümnete ei ole. Võib-olla see, et viimaste aastate perepäevad on temaatilised (näiteks pioneerilaager, keskaeg, militaarteema, olümpiamängud, grill-festival), varem seda ei olnud. Suvepäevad on sisustatud igasuguste võistlustega, õhtul on meelelahutus ning lõpuks tants elava muusika saatel.

Külalisesinejad 70ndatel olid  Ervin Abel, Sulev Nõmmik, Vello Viisimaa ning  Kaubamaja n-ö šeflusalune ansambel "Apelsin". Kaubamaja  peod olid Võsu kandis kuulsad ning kuna meil töötas palju noori naisi, piirasid Laviku puhkekodu üsna sageli kohalike noormeeste kambad. Tartu Kaubamaja pidudest on meelde jäänud üritus Tarvase restoranis, kui valges ülikonnas näitleja Tõnu Kilgas kappas teise korruse restorani hobuse seljas. Ka hiljem on suvepäevaliste meelt lahutanud tipud- Vello Orumets ja  ansambel " Laine", Koit Toome, Rolf Junior, ansambel Kala jt.

Tänavu peab Kaubamaja taas suvepäevi peale viieaastast pausi. Plaanime Tallinna ja Tartu müügimajade töötajatega  kokku saada looduskaunis kohas Viljandimaal, et korraldada erinevaid võistlusi, mänge, töötubasid, muusikat ja tantsu. Teisiti on võib-olla see, et seekord on ei ole kaasas peresid, et õpiksime oma kolleege paremini tundma ka tööväliselt. Suvepäevad on kantud hooaja moelemmikust -- lilleteemast --, mida on võimalik loovalt suve ja peomeeleoluga siduda.

Ruth Roht, Kalevi kommunijatsioonijuht

Sel aastal peavad kalevlased oma suvepäevi augusti esimesel poolel Läänemaal, mereäärses looduskaunis kohas. Kavas on traditsioonilised meeskondadevahelised sportlikud mängud, mille hulgast leiavad endale jõukohaseid mõõduvõtmisi erinevas vanuses ja sportlikus vormis osalejad. Läbi aastate on kalevlaste seas üheks populaarsemaks alaks olnud võrkpall (rannavõrkpall). Suvepäevade meeleolu loovad ja tempot hoiavad üleval päevajuhid, õhtul autasustatakse parimaid ja päeva lõpetab elava muusikaga tantsuõhtu.

Sel korral muudab suvepäevad varasemast erinevaks see, et üritusel on oma stiil/temaatika. Seda võivad osalejad soovi korral järgida oma riietuse ja aksessuaaride valikul, aga kindlasti järgitakse kokkulepitud stiili erinevate tegevuste juures kogu ürituse jooksul.

Andres Nilson, Kominoxi juhataja

2007. aastal lendasime tšarterlennuga Göteburgist Tallinnasse, võtsime mõlemast linnast peale oma meeskonna ja jätkasime Gotlandi saarele, kus toimus meeskonnatöö üritus (teambuilding event). Aga need olid head ajad -- 2007. aastal ei olnud hind oluline. Eelmisel aastal lendasime kogu meeskonnaga Pärnusse, kus meeskonnatreeninguid korraldav ettevõte MAD viis läbi erinevaid meeskonnatöö harjutusi. Sel aastal pole me jõudnud veel midagi kindlat planeerida. Meie Norra üksus peab oma viiendat sünnipäeva, seega on võimalik, et korraldame peo Oslos. Ja kui Te selle Äripäevas ära trükite, siis ma arvan, et peame selle ka ära tegema!

Autor: Tiive Murdoja, Liis Kängsepp ja Joosep Laik

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700