26. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Black Taverna – segu taludisainist ja barokkstiilist

Black Taverna asub Tallinna kõige päikesepaistelisemas kohas – Pirita teel, vaid mõnekümne meetri kaugusel merest. Suveterrass pakub ka merevaadet.

Seekord terrassi veel ei olnud, kuid selletagi on Black Taverna multifunktsionaalne: ühel pool lounge oma sohvade ja madalate laudadega, teisel pool restoran. Sisekujundus on glamuurne – tumedad toonid, baroksed vormid, kuldsed pildiraamid ja säravad lühtrid.

Selle glamuuri keskel on aga arhailine kõrtsinurgake, puust ja kivist. Justkui talumuuseumi filiaal. Miks restoranis taludisaininurgake on, ettekandja ei teadnud. Nii on kogu aeg olnud, oskas ta vaid ütelda.

Menüü teeb ettevaatlikuks

Peaaegu sama mitmekülgne, kui on taverni disain, on tema menüü. Selles on nii Euroopat kui ka Aasiat, nii ida kui ka läänt. Tavapäraste eelroogade, pearoogade ja dessertide kõrval pakutakse sushi’t, lopsakaid ja kõhtu täitvaid salateid, rikkalikke pastasid, grill-liha ning vokiroogasid.

Lahke pakkumine küll, kuid teeb ettevaatlikuks – kulinaarsed multitalendid, kes valdavad võrdselt hästi nii grillimist kui ka sushi valmistamist, vokkimist ja madalal temperatuuril küpsetamist, on meie restoraniköökides äärmiselt haruldased.

Suppidest valisime ühe Euroopast, teise Aasiast. Euroopa õnnestus paremini: kreemine juurselleri-porrulaugusupp oli puhta maitsega ja meeldivalt sametine. Jaapani nuudlisupp ehk ramen veisefilee ja vürtsika kookospiimaga oleks aga võinud olla vürtsikam ja kookospiimasem. Sellisel kujul, nagu ta lauale jõudis, jäi ta kuhugi Euroopa ja Aasia vahele.

Järgnes salat: madalal temperatuuril küpsetatud pardifilee Brie juustu, marineeritud kirsside, Kreeka pähklite, kõrvitsakrõpsude ja apelsini- vahtrasiirupivinegretiga. See oli tõeliselt suur, koguselt enam-vähem võrdne pearoaga, ja väga maitsev, ainult Brie juust oleks võinud olla kvaliteetsem.

Rikkalik kokteilivalik

Pearoa nimetus oli pikk ja põhjalik ning tõotas tõelist maitsete pillerkaari: sütel grillitud lambatallemedaljonid kartulirosmariinipliini, vahtrasiirupiga marineeritud peedi, oliivi-mandlisalati ja trühvli-balsamicokastmega.

Tegelikkus oli aga mõnevõrra kahvatum ja gurmee-elamust ei sündinud. Lambamedaljonid olid liialt kuuma saanud ja tuimavõitu, kartuli-rosmariinipliinid kuivanud ning trühvli-balsamico-kaste ehmatavalt äädikane. Kõige toredamaks leiuks taldrikul oli oliivimandlisalat, kuid see jäi justkui omaette asjaks.

Astelpaju-toorjuustukook lõpetas lõuna siiski positiivses meeleolus, ka kohv oli maitsev. Tõenäoselt polnud ligi 20eurone grillpraad mitte kõige õigem valik, naaberlaudades telliti enamasti pastaroogasid, sushi’t ja salateid. Meie söödud toitudest oli vaieldamatult parim samuti salat ning ka koogi-kohvi pärast võiks Black Tavernasse tagasi minna.

Kuna keskendusime toidule, jäid proovimata taverni kokteilid, millest on kahju, sest nii esinduslikku kokteilivalikut näeb harva. Aga see annabki põhjuse mõnel soojal õhtupoolikul, kui ka terrass juba avatud on, sammud taas sinna seada.

Black Taverna

Aadress: Pirita tee 20, Tallinn

Telefon: 600 7171

Avatud: E–N 12–06, R–L 12–07, P 12–06

Punte kokku: 19

TOIT

10/6

TEENINDUS

10/7

INTERJÖÖR

10/6

PÕHIROOGADE HINNAD: 14,30–21,80 eurot

Vaata kõiki restoraniteste SIIT.

Black Taverna
Foto: ÄP fototoimetus

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700