Autor: Tiive Murdoja • 30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtted leppisid kokku mitmekesisuse edendamises

Täna allkirjastasid 14 Eesti ettevõtet Mitmekesisuse kokkuleppe, millega leppisid kokku edendada oma ettevõttes mitmekesisust ja võrdset kohtlemist.

Kokkuleppe allkirjastamisel ettekandega esinenud kaasamise-, juhtimise- ja kommunikatsiooniekspert Stephen Frosti sõnul on mitmekesisus ühiskonnas reaalsus, ent inimeste kaasamine sealjuures teadlik otsus: “Tuleb arvestada, et tarbijad on ettevõttest mitu sammu eespool ning et neid mõista, peab ka töötajaskond peegeldama ühiskonna mitmekesisust,” ütles Frost, “Samuti on töötajad produktiivsemad, kui teavad, et saavad töökeskkonnas olla nemad ise ega pea pelgama diskrimineerimist näiteks soo, rahvuse või seksuaalse orientatsiooni pärast.”

Mitmekesisuse kokkuleppe kohaselt edendavad ettevõtted personalipoliitikat, mis tagab kõikide töötajate potentsiaali kasutamise ja võrdse kohtlemise, kaitsevad oma töötajaid diskrimineerimise eest ning pööravad ettevõttes tähelepanu mitmekesisuse juhtimisele.

Mitmekesisuse kokkuleppe üks allkirjastaja, Selver AS personalidirektor Kristiina Palm sõnas, et Selveri klientuur päädib sadade tuhandete inimestega, kelle seas on erinevusi rohkem, kui nende töötajate seas: “See aga tähendab, et meie töötajad peavad olema sallivad ja avatud maailmas toimuvatele muutustele.”

2013. aastal allkirjastasid Mitmekesisuse kokkuleppe Etnoweb, ETS Logistika, Kaminapuud OÜ, Kõue Mõis, Mamo Food OÜ, Proekspert, Rehviparadiis, Salmo, Selver AS, Sushimon, Suurbritannia Suursaatkond, Tallinna Teletorn, Tanel Melk & Partners Law Firm, ning Tieto Estonia AS. Kokku on kahe aastaga kokkuleppega liitunud 31 ettevõtet või organisatsiooni.

Mitmekesisuse kokkulepe algatati 2012. aastal Tallinna Tehnikaülikooli õiguse instituudi võrdse kohtlemise edendamise projekti “Erinevus rikastab” raames, mida kaasrahastavad Euroopa Komisjon, sotsiaalministeerium ja TTÜ õiguse instituut.

Vaata lisa: www.erinevusrikastab.ee/ettevotjale

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700