Autor: Tiive Murdoja • 5. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hea näide värbamisvideost

Hea näide värbamisvideost 130 töötajaga Proeksperdilt. Emotsionaalne, hoogne ja paraja pikkusega.

Tiina sõnul on Proekspert ülimalt äge tarkvaraarenduse ettevõte ja tööandja, kuid tagasihoidlik. „Kui hakkasime mõtlema tööandja kuvandi peale, selgus, et välja see tegelikult ei paista, vaid on väga kitsale ringile, nö väljavalituile vaid teada. Video mõte tuligi soovist natuke avalikkusele ka ust paotada,“ rääkis Tiina. Tema sõnul on Proeksperti tugevuseks ettevõttes töötavad inimesed. „Oleme tugev inseneride ettevõte ja ega see muidu nii lihtsalt hoomatav pole tööturule, kui seda liikuvas pildis ei näita. Teine oluline asi, mida inimesed on meie puhul välja toonud, on eriline kliima, mida on kohe tunda kui meie kontorisse sisse astuda. Ka seda on lihtsam näidata videos kui kirjeldada kuskil töökuulutuses,“ selgitas Tiina. Video olevat tema sõnul aga siiski vaid üks osa kogu Proeksperti värbamisturundusest.

Proekspert varasemalt värbamisvideoid ei ole teinud. Tarkvarainsenerid ei ole Tiina sõnul ülemäära edev rahvas, eelistavad pigem läbi oma kangelastegude silma paista. „Video tegemisega on alati see risk, et kui kaua on selle eluiga. Näiteks mõned inimesed võivad ju uutele väljakutsetele liikuda vahepeal või asjad muutuda. Ka meie oleme video tegemise hetkest oluliselt edasi arenenud. Mõned inimesedki on edasi liikunud, kes videos sõna võtavad. Samas on nad jäänud Proeksperdi fänniks ja oodatud alati meie suvepäevadele ja muudele koosviibimistele. Ja kui teha video, mis su DNA-d hästi tabab, siis see ei aegu nii kiiresti. Meil on see õnnestunud!“, selgitas Tiina.

Ideest teostuseni võttis Proekspertil värbamisvideo tegemine aega ca 1,5 kuud. Maksumus jäi paarituhande euro kanti kõik kokku.  Video kontseptsioon valmis koostöös Spring agentuuriga, video tootis Animation Box OÜ.

Vaata videot SIIT.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700