Autor: Tiive Murdoja • 1. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Testi, kas stress mõjutab sinu tulemuslikkust

Tee kiirtest. Vasta "jah" või "ei" järgnevatele küsimustele.

1. Sinu elus on miski asi, mis hoolimata pingutustest ei allu sinu kontrollile ja millega sa kunagi ei tundu lõpule jõudvat (tähtaeg või tähtajad, oluline suhe sinu elus vms).

2. Sinu tavapärased stressimaandajad ei tundu enam töötavat (sõbraga rääkimine, trenn, sügav sissehingamine vms).

3. Sulle tundub, et oled vähem produktiivne, ehkki pingutad tööl rohkem.

4. Sind saab kergesti segada ja sa pead tugevasti pingutama, et probleemile ja lahendusele keskenduda.

5. Sa ei ole tavapäraselt põnevil asjade üle, mis varem sinus põnevust ja elevust tekitasid.

6. Sa tunned end väsinuna juba enne kui voodist välja saad, hoolimata sellest, et oled maganud oma tavapärase uneaja täis.

7. Oled tavapärasest kergemini ärrituv.

8. Sinu võime keskenduda on vähenenud ja sinu aju tegeleb kümne asjaga korraga.

9. Sa tunned süütunnet, kui töö lõpetad. Sest sel ei tundu iial lõppu tulevat.

10. Sa ei ole proaktiivne oma päeva ja tegevusi planeerides, pigem sa pidevalt tegeled reageerimisega ning sulle tundub, et pead erakordselt pingutama, et ka lihtsamad asjad tehtud saaks.

Tulemused

Kui vastasid "jah":

7-10 korda: Sa oled läbi põlemas, tugevas stressis. Ja tõenäoliselt sinu tulemuslikkus kannatab tugevasti. Võib-olla tasub otsida abi väljaspoolt, näiteks sõbralt või nõustajalt, et sinu asjad uuesti korda saaks seatud, olulised asjad ebaolulistest eraldatud jne.

4-6 korda: Tõenäoliselt kõigud tulemuslikkust silmas pidades edasi-tagasi. Mõned asjad õnnestuvad hästi ja mõned mitte. Istu maha ja mõtle, mis tekitab sinus asjatut lisastressi ja tegele sellega. Üritades end rohkem viia asjade juurde, mis tekitavad postiivset stressi - pakuvad põnevust jne.

1-3 korda: Sa saad oma stressiga hästi hakkama. Sul võivad olla mõned stressi tekitavad hetked, ent need pole suutnud sind tulemuslikkuse rajalt välja viia.

Allikas: inc.com

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700