28. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Baby Back - Pääsküla oma Ameerika

Nime järgi on Pääsküla ikka veel küla, tegelikult aga ammu juba Suur-Tallinna tagaserv. Isegi üks restoran on selles linn-külas olemas, Baby Back ribs & BBQ. Loe Puhkepäeva toidukriitiku Heidi Vihma muljeid restoranikülastusest.

Miljöö ja menüü on samad, mis Tabasalu Baby Backil, maitseid aga pole Tabasalust Pääskülasse õnnestunud eksportida. Esimene lammas, mis lauda saabus, täpsemalt – barbeque-ahjus valmistatud lambakarree pidime kööki tagasi saatma – liha ei allunud hammastele, oli vintske mis vintske.

Kui palusime selle söömiskõlbliku vastu välja vahetada, soovitati meil hoopiski mõne teise liha kasuks otsustada – ju siis polnud terves restoranis ühtegi pehmet lambalihalõiku. Imelik, kodulehekülg ju lubab, et pakutakse USA-stiilis barbeque-liha ja niipalju kui ma ameeriklaste maitse-eelistustest tean, on nende stiiliks just põhjalikult läbiküpsetatud liha, mida õieti lõigatagi pole vaja, see pudeneb kahvli all enam-vähem ise juba peeneks.

Poole hinnaga liha

Tellitud searibi oli küll pehme, aga kuiv ja mitte esimeses värskuses, ilmselt oli liiga kaua pidanud sööjaid ootama. Ehk oli tegemist lõpumüügiga: arve oli poole väiksem, kui menüü järgi oleks pidanud olema. Kui ettekandjalt põhjust küsisin, selgus, et esmaspäeva- ja teisipäevalõunastele barbeque-roogadele kehtib 50%-line allahindlus. Allahindlust polnud aga menüüs märgitud, sellest ei rääkinud ka ette­kandja. Alles lahkudes märkasin restoraniuksel tulikirja, mis poole hinnaga barbeque-roogadest teada andis.

Kas hakkavad restoranid juba kinga- ja riidepoodide turundusnippe kasutama, kus seismajäänud kraam odavalt maha müüakse? Läksin kolmapäeval uuesti. Aga ei, lambakarree oli ainult nati-natukene pehmem. Kööki tagasi ta seekord ei läinud, aga mõnu ka ei pakkunud, oli kuiv ja soolane.

Niipalju siis barbeque- ja grillrestorani liharoogadest. Supp tuli neil palju paremini välja – päevasupiks oli Poola seljanka. Kelner ei osanud küll kohe ütelda, mille poolest Poola supp Vene omast erineb, aga käis köögis infot kogumas ning jagas meiegagi – tomati asemel oli porgand. Ja ei mingeid vorstikesi ega viinereid – supp oli paksult täis ausat liha.

Kui supi kõrvale oleks veel raasuke leiba toodud, oleks ainuüksi sellest roast kõhu täis saanud. Magustoiduks valisime brüleekreemi, aga ilmselt oleks jäätis parem valik olnud – Prantsuse päritolu kreemja magusroaga oli sellel kumjal asjal vähe ühist.

Neti- või päris-teenindus?

Aga ometi on Pääskülas ka midagi sellist, mille üle rõõmustada – Baby Back on Pääsküla vanale söögikohale täiesti uue näo andnud.  Ruum on mõnusam kui kunagi varem, vaheseintega soppideks jagatud, piltide ja plakatitega kirjuks tapetseeritud. Laste mängutuba on nii rõõmus ja värviline, et mine või ise mängima. Vaadake ise – koduleheküljel saab teha virtuaaltuuri kõikides Baby Backi neljas restoranis.

Koduleheküljel suhtleb Baby Back kliendiga ka väga aktiivselt, külastajatele pakutakse mitmesuguseid soodustusi alates tasuta magustoidust kuni 60%-list allahindlust võimaldavate sooduskupongideni. Kui aga palusin ühe prae juures vähendada friikartulite ja suurendada salati kogust, seda küll lubati, aga kohe ka unustati.

Baby Back

Aadress: Pärnu mnt 484, Tallinn

Telefon: 600 5548

Avatud: 12–21.30

Punkte kokku: 14

TOIT 

10/3

TEENINDUS

10/4

INTERJÖÖR

10/7

Põhiroogade hinnad: 9,70–23,90 eurot

Loe kõiki restoraniteste SIIT.

 

Baby Back
Foto: ÄP fototoimetus

Autor: Heidi Vihma, Tiive Murdoja

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700