Autor: Kaisa-Triin Karu • 10. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viis head näidet Eesti ettevõtete karjäärilehtedest

Kaisa-Triin Karu kirjutab Brandemi tööandja turunduse blogis sellest, kuidas nad võtsid meeskonnaga vaatluse alla Eesti ettevõtete kodulehekülgede karjäärilehed. Pilt ei olnud just rõõmustav, küll aga tõid nad välja viis head näidet.

Uuringute järgi on karjäärileht üks peamiseid kohti, kust potentsiaalne kandidaat ettevõtte kohta infot otsib. Seega on karjäärileht just see koht, kus ettevõte saab end n-ö maha müüa, näidata, miks on selles ettevõttes hea töötada.

Karjäärileht (career page) on kodulehekülje osa, mis toob välja ettevõtte väärtuspakkumise töötajatele – sealt saab vastuse küsimusele, miks on Sinu ettevõte parim koht, kus töötada. Hea karjäärileht kirjeldab ettevõtte väärtusi, missiooni ja visiooni, tutvustab meeskonnaliikmeid, kajastab lõbusaid sündmusi ja traditsioone ning annab infot vabade positsioonide kohta.

Karjäärileht on hea võimalus jõuda ka passiivsete kandidaatideni (need, kel on töö olemas ja kes uusi võimalusi ei otsi), keda on koguni 84% kõigist töötajatest, selgus Palgainfo Agentuuri sügis 2014 uuringust. Passiivsed kandidaadid on rahul oma olemasoleva tööga ja ei otsi aktiivselt uusi väljakutseid.  Seega on väga oluline, et nad satuksid karjäärilehele, kus toimub juba ettevõtte kui tööandja n-ö müümise protsess ehk tõestamine, miks on Sinu ettevõttes väga hea töötada.

Vaadates kümnete Eesti ettevõtete karjäärilehti pidime tõdema, et kahjuks on karjäärilehe potentsiaali mõistnud veel vähesed. Küll aga leidus ka väga häid näiteid. Toome siinkohal teieni ettevõtete If, Thorgate, Statoil, Transferwise ja Omniva karjäärilehed.

Vaata siit, millised on 5 head näidet Eesti ettevõtete karjäärilehtedest.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700