Kodumaise autoriteedi, MTÜ Eesti Maitsed koostatud restoranide pingereas ei mahtunud see söögikoht 2014. aastal aga isegi mitte esimese viiekümne sekka. Kas tõesti on eestlaste maitse muu maailma omast nii erinev? Või ei leia linnakodanikud Rataskaevu tänavat üles – niisama lihtsalt ju keegi vanalinna ei satu?
Ebaeestlaslik teenindus
Kuigi tervitus hõigatakse inglise keeles, on menüül kerge Eesti aktsent. Rahvus- ega rahvalike roogadega just tegemist pole, aga tuttavalik ja kodune on toiduvalik küll. Pakutakse kõrvitsa- ja seenesuppi, läätse-punapeedi- ning suitsukala-oblikasalatit. Seakoot on minisuuruses ja tavalise hapukapsa asemel on punane kapsas, maja menukiks olla aga ahjus mooritud põdraliha, nagu kiidab kelner. Magustoiduvalikus on kõrvuti kodune saiavorm ja uhke soe šokolaadikook.
Teenindus on Rataskaevus aga täiesti ebaeestilik: olime teenindajate jaoks olemas otsekohe,
kui uksest sisse astusime. Oli tihe lõunaaeg, üksikud vabad lauad juba reserveeritud, kuid ikkagi leiti veel kaks vaba kohta. Otsekohe toodi menüü, aidati valida joogid – söögid ja seda kõike rõõmsa ja laheda hooga. Peaaegu kohe ilmusid lauale ka joogid ja krõbeda koorikuga leib koos mõnusalt pehme võiga.
Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.
Loe kõiki restoraniteste siit.