Autor: Heidi Vihma • 4. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Rataskaevu 16 – turistide lemmik!

Rataskaevu 16, mida turistidele soovitusi jagav portaal Tripadvisor Tallinna parimaks restoraniks peab, üllatab tähelepaneliku ja hoogsa teenindusega – klienti märgatakse kiirelt ja ollakse talle valiku tegemisel igati abiks.
Foto: Julia-Maria Linna
Tallinna parim restoran pole ei Noa ega Tchaikovsky, Horisont ega Leib, vaid lihtsa menüü ja tagasihoidlike hindadega Rataskaevu 16 – selline on populaarse turisti nõustaja Tripadvisori hinnang, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Kodumaise autoriteedi, MTÜ Eesti Maitsed koostatud restoranide pingereas ei mahtunud see söögikoht 2014. aastal aga isegi mitte esimese viiekümne sekka. Kas tõesti on eestlaste maitse muu maailma omast nii erinev? Või ei leia linnakodanikud Rataskaevu tänavat üles – niisama lihtsalt ju keegi vanalinna ei satu?

Ebaeestlaslik teenindus

Kuigi tervitus hõigatakse inglise keeles, on menüül kerge Eesti aktsent. Rahvus- ega rahvalike roogadega just tegemist pole, aga tuttavalik ja kodune on toiduvalik küll. Pakutakse kõrvitsa- ja seenesuppi, läätse-punapeedi- ning suitsukala-oblikasalatit. Seakoot on minisuuruses ja tavalise hapukapsa asemel on punane kapsas, maja menukiks olla aga ahjus mooritud põdraliha, nagu kiidab kelner. Magustoiduvalikus on kõrvuti kodune saiavorm ja uhke soe šokolaadikook.

Teenindus on Rataskaevus aga täiesti ebaeestilik: olime teenindajate jaoks olemas otsekohe,

kui uksest sisse astusime. Oli tihe lõunaaeg, üksikud vabad lauad juba reserveeritud, kuid ikkagi leiti veel kaks vaba kohta. Otsekohe toodi menüü, aidati valida joogid – söögid ja seda kõike rõõmsa ja laheda hooga. Peaaegu kohe ilmusid lauale ka joogid ja krõbeda koorikuga leib koos mõnusalt pehme võiga.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Rataskaevu 16, mida turistidele soovitusi jagav portaal Tripadvisor Tallinna parimaks restoraniks peab, üllatab tähelepaneliku ja hoogsa teenindusega – klienti märgatakse kiirelt ja ollakse talle valiku tegemisel igati abiks.
Foto: Julia-Maria Linna
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700