11. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti tippsekretärid tulevad Tallinna Majanduskoolist

Võistluse „Tippsekretär 2015“ võitjad: vasakult III koht – Maria-Birgitta Hallaste, Tallinna Majanduskool, I koht – Tairi Rohtsalu, Tallinna Majanduskool, II koht – Eve Kaldmäe, Tallinna Majanduskool.
Foto: SA Innove
Reedel, 8. mail võtsid Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolis mõõtu sekretäritöö õpilased üle Eesti. Võistluse „Tippsekretär 2015” võitis Tallinna Majanduskooli teise kursuse õpilane Tairi Rohtsalu.

Teisele ja kolmandale kohale tulid samuti Tallinna Majanduskooli õpilased Eve Kaldmäe ja Maria-Birgitta Hallaste.

Võitja Tairi Rohtsalu sõnul andis võistlus palju enesekindlust. „Tulevikus on mul kindlasti lihtsam tööle kandideerida, kui mul on esikoha diplom lisada lõputunnistusele,” ütles ta. Rohtsalu sõnul sai erialavalikul otsustavaks soov töötada dokumentidega ning võimalus olla igapäevaselt aktiivne ja avatud suhtleja. „Kutseõppes on kõige olulisem praktika, mis mulle väga sobib. Praktikal olen saanud oma esimesed töökogemused ning palju juurde õppinud,” lisas ta.

Eesti Juhi Abi Ühingu auliige Sirje Orvet, kes oli 18. korda võistluse žürii liige, leidis, et iga aastaga tõuseb Eesti sekretäride tase ning noorte ettevalmistus kutseõppes on väga hea. „Tänavu üllatas žüriid riigikeele oskuse märgatav paranemine, kuid peamiseks kitsaskohaks oli esinemisjulguse nappus,” lisas Orvet. Tema sõnul võiks tulevikus rohkem tähelepanu pöörata avaliku esinemise õpetamisele.

Võistlejad pidid näitama oma oskusi ja teadmisi dokumendihalduses, arvutitöös, eesti keeles, avalikus esinemises ning protokolli, etiketi ja kultuuri laitmatus valdamises. Tänavustel võistlustel võtsid mõõtu 24 kutseõppurit Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Tartu Kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist ja Tallinna Majanduskoolist.

Sekretäride kutsevõistlust „Tippsekretär 2015” korraldas Sihtasutus Innove koostöös Lääne-Viru Rakenduskõrgkooli ja Eesti Juhi Abi Ühinguga. SA Innove koordineerib alates 2006. aastast noorte kutsemeistrivõistlusi Eestis ning abistab koostööpartnereid võistluste korraldamisel ja teavitustöös.

SA Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.

Tippsekretär 2015 fotod leiab siit.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700