20. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tippsekretär 2016 tuleb Pärnumaalt

Võistluse „Tippsekretär 2016” võitis Pärnumaa Kutsehariduskeskuse teise kursuse õpilane Merle Juurik (keskel), teisele kohale tuli Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilane Kerli Korp (vasakul) ja kolmandale kohale Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpilane Diana Paabel (paremal).
Foto: sekretar.ee
Teisipäeval, 19. aprillil võtsid Tallinna Majanduskoolis mõõtu sekretäritöö õpilased üle Eesti. Võistluse „Tippsekretär 2016” võitis Pärnumaa Kutsehariduskeskuse teise kursuse õpilane Merle Juurik.

Teisele kohale tuli Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilane Kerli Korp ning kolmandale kohale Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpilane Diana Paabel.

Võitja Merle Juurik sõnul oli kutsevõistlus suurepäraselt üles ehitatud. "Iga kord, kui närv sisse tuli, tegid korraldajad midagi, mis selle ära võttis," sõnas ta. Ülesannetest kõige raskem oli tema jaoks etiketi valdkond, kõige kergemaks nimetas ta võistluse avaliku esinemise osa.

Merle sõnul tuli võit talle ootamatult. "Mulle tundusid kõik võistlejad väga tublid ja tugevad ning seetõttu tuli ka võit mulle tohutu üllatusena," kommenteeris ta.

Pärnumaa Kutsehariduskeskusesse sattus Merle õppima sõprade heade soovituste põhjal ning tahtest õppida juurde midagi uut. "Kool on kohe lõppemas ja tuleviku suhtes on plaanid veel lahtised. Soov on minna veel edasi õppima ja omandada midagi uut. Aga eks seda näitab elu," lausus Merle oma tulevikuplaanidest.

Tallinna Majanduskooli sekretäritöö valdkonna juhtivõpetaja ja võistluse korraldaja Janne Kerdo sõnul on viimased aastad olnud kutsevõistluse tase väga hea ning väga kõrgel tasemel. "Iga aastaga läheb punktide vahe aina väiksemaks. Eesti Juhi Abi Ühingu esindajana saan öelda, et see teeb vaid rõõmu - meie sekretäride kutseõpe on haridusasutustes väga hea. Ei ole vahet, kus õpid või kes õpetab, kvaliteetset õpet pakutakse igal pool, peab vaid ise tubli olema ja õppida pole kunagi hilja," lisas ta.

Võistlejad pidid näitama oma oskusi ja teadmisi dokumendihalduses, arvutitöös, eesti ja vene keeles, avalikus esinemises ning protokolli, etiketi ja kultuuri laitmatus valdamises. Tänavustel võistlustel võtsid mõõtu 20 kutseõppurit Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Tartu Kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist ja Tallinna Majanduskoolist.

Sekretäride kutsevõistlust „Tippsekretär 2016” korraldas Sihtasutus Innove koostöös Tallinna Majanduskooli ja Eesti Juhi Abi Ühinguga.

Fotogalerii autasustamisest:

Võistluse „Tippsekretär 2016” võitis Pärnumaa Kutsehariduskeskuse teise kursuse õpilane Merle Juurik (keskel), teisele kohale tuli Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilane Kerli Korp (vasakul) ja kolmandale kohale Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpilane Diana Paabel (paremal).
Foto: sekretar.ee
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700