9. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töölt otse peole - stiilivihjeid suvisteks pidudeks

Foto: Monton
Kui kutsed suvistele pidudele on käes, tähendab see vaid üht – tuleb välja valida sobiv rõivastus ja nautida kõike, mida erilised hetked pakuvad. Montoni disainer Piret Puppart selgitab, millised on piduliku moe märksõnad selleks suveks.

Montoni kevadsuvises kollektsioonis valitseb kaks peamist trendi  – üks meelitab kandjat naiselike 1950ndate siluettidega, teine aga viib moeteekonnale Vahemere piirkonda , olles inspireeritud sealsetest  luksuslikest kuurortidest.

Disainer Piret Pupparti sõnul pakuvad 1950ndatest inspireeritud disainid mitmeid võimalusi suvisteks pidudeks erinevaid komplekte luua: „Näiteks kannab 1950ndate alt kahar joon endas alati vaikivat pidulikkust ja kui lööme alla kontsa ning anname huultele tooni, muutub meie outfit momentaalselt peovalmis. Samal ajal madalate sandaalide, päikeseprillide, punutud koti ja kerge sasisoenguga võiks minna niisama suvekohvikusse mõnd mõnusat suutäit nautima.“ See on ka nipp, kuidas päevase olemusega kleidist saab õhtuks peo pilgupüüdja – kogu maagia peitub sobivas stilistikas.

Töölt peole – kuidas?

„Soovitangi õhtuse ürituse jaoks haarata hommikul tööle kaasa efektne kingapaar ja näiteks punane huulepulk – rohkem polegi vaja,“ ütleb Puppart. Kes meiki ja kontsakingi ei armasta, asetagu rõhk hoopis ehetele. „Mina ise armastan kanda mitut ühesugust kaelakeed korraga – päevasel ajal ühte, et hoida kogu välimust „lohaka elegantsi“ egiidi all koos ja õhtul lisan veel ühe või kaks samasugust keed juurde.“  Disaineri sõnul annab see võimaluse ka sama ehet mitu korda järjest üksteise külge kinnitada ja originaalse pika keega lagedale tulla.

Vaata disaineri lemmikuid allolevast pildigaleriist:

Neile, kes taljet rõhutada ei armasta, soovitab disainer modernse mustaseguse mustriga suvisest viskoosmaterjalist kastkleiti, milles kohtuvad lihtne sirge lõige ja efektne tulpvarrukas: „Tegemist on kleidiga, mida võib igapäevaselt kanda madalate kingade ja miniportfelliga, õhtul aga näiteks stiletto´dega.“
Foto: Monton
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700