Autor: Heidi Vihma • 12. juuni 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: Lyon üllatab fusion-köögiga

Viru keskusesse on ennast sisse seadnud Lyon – Prantsuse kokakunsti pakkuv söögikoht. Flirditakse aga ka teiste maade köökidega, nii on üllatuslikult prantsuse roogadele särtsu andmas näiteks Aasia ja Vahemere-äärsete riikide maitsed.
Tallinnasse Viru keskusse on end ära mahutanud aukartustäratav hulk eriilmelisi söögi- ja joogikohti. Viimasena lisandus Lyon, mis on korraga saiapood, kohvik ja restoran, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Vaadanud üle kondiitrileti, kus soolaste küpsetiste hulk piirnes kahega, otsustasin kõhtu täita a´la carte menüü järgi.

Prantsusmaa-mäng on toonud menüüsse hübriidsed toidunimed nagu “La Baklažaan” ning “Le chévre ja salat”, aga ka põlisprantslased nagu les moules (ehk veinis hautatud rannakarbid koore-veinikastme ja krõbeda baguette’iga) ja cuisses de grenouille (ehk röstitud konnakoivad sidruni-küüslaugukastmega).

Rahvusköökide Paabel

Pean ennast frankofiiliks, eriti mis puudutab gastronoomiat – no kes ei armastaks Prantsuse kööki! Nii et Lyoni menüü mõjus vägagi apetiitselt. Eelroaks valisin bouillabaisse’i, Marseille traditsioonilise kalahautise. See keerulise nimega roog esineb meie restoranides üllatavalt tihti ja üllatavalt erinevates variatsioonides. Sama variatsioonirikkalt kõlab meie ettekandjate-kelnerite suust ka selle roa keeruline nimi. Menüüs lubatud hautise asemel sain supi. Maitsva, safranise ja üsna mereannise, aga ikkagi vedelamat sorti leemekese. Mitte et mul supi vastu midagi oleks, vastupidi, see maitseb mulle väga, aga lubati ju hautist!? Päriselt ei suutnud leppida ka ürdivõiga, mis traditsioonilise bouillabaisse’i juurde kuuluva rouille’i (oliiviõlist, küüslaugust, safranist ja Cayenne’i piprast tehtud majoneesi) asemel suppi saatis.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Viru keskusesse on ennast sisse seadnud Lyon – Prantsuse kokakunsti pakkuv söögikoht. Flirditakse aga ka teiste maade köökidega, nii on üllatuslikult prantsuse roogadele särtsu andmas näiteks Aasia ja Vahemere-äärsete riikide maitsed.
Foto: Julia-Maria Linna
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700