Heidi Vihma • 25 august 2015

Restoranitest: Hea Maa sättis ennast sisse suvepealinna südamesse

Pärnu südalinnas asuva söögikoha Hea Maa väliterrass on parim vaikne nurgake, kuhu suvisel päeval toitu nautlema minna – kokad mitte ainult ei luba hooajalist toitu, vaid ka pakuvad seda  Foto: Meeli Küttim

Pärnu kõige maalähedasema nimega söögikoht Hea Maa asub nii linnasüdames kui vähegi võimalik – Pärnu klassitsistlikus stiilis raekoja juugendstiilis juurdeehitises, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Tegemist on nurgamajaga, mille üks tiib vaatab Nikolai, teine Uue tänava poole. Restorani sissepääs asub Uue tänava küljes, otse turismiinfopunkti kõrval. Hoov koos restoraniterrassi, vana pirnipuu ja kauni haljastusega on omaette vaatamisväärsus, julgen arvata, et Heal Maal on Pärnu kõige kaunim, vaiksem ja varjatum väliterrass.

Söögisaal, mis sel soojal õhtul küll inimtühi oli, on lihtne, mõned vanad väärikad mööbliesemed lisavad valgetele lihtsa joonega laudadele-toolidele mõõdukalt ajaloolist hõngu.

Hooajalised road nii menüüs kui ka laual

Kui sinu menüü pole hooajaline, siis sind pole olemas, võiks sõnastada kaasaegse restorani toimimise esimese reegli. Tihtipeale jääb aga hooajalisus ainult lubaduseks, endiselt pakutakse kevadel kõrvitsat, sügisel (kodumaist) sparglit, suvel hapukapsast ja talvel rohelist salatit. Hea Maa oli aga nii suviselt krõmps kui vähegi võimalik. Sparglita ei saanud läbi ka nemad, aga suvised suhkruherned, värsked ürdiõlid, marjad, arbuusid, kukeseened ja kerged valged kalad olid suvisemast suvisemad.

Täispikkuses näevad seda lugu Äripäeva tellijad. Loe edasi siit.

Loe kõiki restoraniteste siit.

Hea Maa uus  Foto: Meeli Küttim
Jaga lugu:
Seotud lood
SEKRETÄRI UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Sekretäriuudised igal nädalal enda postkasti.

Sekretär.ee toetajad:

Birgit Aljaste
Birgit AljasteSekretar.ee ärijuhtTel: 5373 8733
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanSekretär.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700