4. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kande tegemine töötamise registris

Värskes Kuku raadio Tööminutite saates rääkis Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja töösuhete järelevalve ja õiguse alal Meeli Miidla-Vanatalu töötamise registreerimisest.

Tegemist on töötamisega seotud infot koondavava registriga, mida peab Maksu- ja Tolliamet. Selles registris sisalduvad andmed on aluseks töötamisega kaasnevate sotsiaalsete tagatiste määramisel, nagu näiteks ravikindlustus või töötuskindlustushüvitis.

Seaduse kohaselt on töötamise registreerimise kohustus on kõigil tööd pakkuvatel füüsilistel ja juriidilistel isikutel ja seejuures ei oma tähtsust, millise õigussuhte raames või millise lepingu alusel füüsiline isik parasjagu tööd teeb.

Muuhulgas tuleb aga registrisse kanda ka juriidilise isiku juhtimis- või kontrollorgani liige, kui tema tegevusega kaasneb õigus saada tasu ja selle tasu kuumääralt tuleb maksta sotsiaalmaksu.

Üldiselt tuleb registrisse kanda kõik tööd tegevad inimesed, kelle osas tekib maksukohustus Eestis.

Kuidas aga käituda siis, kui näiteks Eesti ettevõte võtab Eestist töötaja tööle hoopis Soomes ja selle töötajaga seotud maksukohustused tekivad Soome Vabariigi ees? Kuula täpsemalt Tööminutite saatest ning saa põhjalik ülevaade töötamise registreerimisest.

Allikas: www.tööelu.ee

Seaduse kohaselt on töötamise registreerimise kohustus on kõigil tööd pakkuvatel füüsilistel ja juriidilistel isikutel ja seejuures ei oma tähtsust, millise õigussuhte raames või millise lepingu alusel füüsiline isik parasjagu tööd teeb.Muuhulgas tuleb aga registrisse kanda ka juriidilise isiku juhtimis- või kontrollorgani liige, kui tema tegevusega kaasneb õigus saada tasu ja selle tasu kuumääralt tuleb maksta sotsiaalmaksu.Üldiselt tuleb registrisse kanda kõik tööd tegevad inimesed, kelle osas tekib maksukohustus Eestis.Kuidas aga käituda siis, kui näiteks Eesti ettevõte võtab Eestist töötaja tööle hoopis Soomes ja selle töötajaga seotud maksukohustused tekivad Soome Vabariigi ees? Kuula täpsemalt Tööminutite saatest ning saa põhjalik ülevaade töötamise registreerimisest,- See more at: http://www.tooelu.ee/et/uudised/1015/toominutid-kande-tegemine-tootamise-registris#sthash.U6RkFj0k.dpuf

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700