19. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

8 nutirakendust, mis muudavad sündmuse korraldaja elu kergemaks

Nutirakendused aitavad ürituse korraldajat majutuse leidmise, lennupiletite otsimise, projekti ajakava ja eelarve jälgimisega.
Professionaalidest koosnev meeskond on sündmuse korraldamisel asendamatu. Tööde hõlbustamisel on kindlasti abi aga ka erinevatest nutirakendustest, mis aitavad meeskonnal jooksvalt eelarvega ühte sammu astuda või hõlbsalt majutust organiseerida.

Allolevalt valik nutirakendusi, mis muudavad sündmuse korraldaja elu kergemaks, pakkudes kiireid vastuseid tekkida võivatele küsimustele - kuhu keegi majutada, kuidas eelarvel silma peal hoida, transporti korraldada, sündmusel tehtud pilte jagada jne.

1. Booking.com

Aastate eest tähendas sündmusele tulnud kaugemate külaliste majutamine lugematuid telefonikõnesid eri hotellidesse. Nüüd on aga käepäraseks abimeheks Booking.com nutirakendus. Sealt leiab info hotellide ja hostelite kohta mõne kliki abil. Spetsiifilisema otsingu abil on võimalik täpsustada sobivat hinnavahemikku ja vaadata viimase hetke pakkumisi, lugeda klientide kommentaare ja soovitusi.

Hind: tasuta

Operatsioonisüsteem: iOS, Android

2. Evernote

Rakendus võimaldab hoida kõiki oma faile ühes kohas ning neid mugavalt organiseerida ja kättesaadavaks muuta. Jooksvalt on võimalik lisada failide juurde ka erinevaid märkmeid ning viiteid veebiartiklitele. Põhimõtteliselt on tegu mobiilse töökeskkonnaga, kuhu saab lisada ka teisi kasutajaid ehk kolleege, et ühiselt projekti ellu viia ja pidevalt info, muudatuste ja tööde kulgemisega kursis olla. Maailmas kasutab seda rakendust juba üle 100 miljoni inimese.

Hind: tasuta, kuid rakendusesiseste lisateenuste eest tuleb juurde maksta

Operatsioonisüsteem: iPhone, Android

3. CapsuleCam

Pildiprogramm võimaldab kõigil üritusel osalejatel laadida pildid otse ühte kausta, kust siis on võimalik need hiljem edasi suunata näiteks sotsiaalmeediasse firma leheküljele. Äpp on ennekõike suunatud pulmade melu jäädvustamine, ent sobib kenasti ka tooteesitluste, firmapidude, ühiste väljasõitude, reiside, kogunemiste jm fotode jagamiseks. Eri külaliste siirad emotsioonid annavad  firma kuvandile palju juurde.

Hind: tasuta, kuid rakendusesiseste lisateenuste eest tuleb juurde maksta

Operatsioonisüsteem: iOS, Android

4. Sunrise Calendar

Kalender-äpp aitab kõik oma kohtumised ladusalt paika panna ja saada enne kohtumisi ka vastavad meeldetuletused. Rakenduses on võimalik sättida paika ka üks nii-öelda suurem sündmus ehk antud juhul firmaüritus ja ülejäänud kohtumised sellega siduda. Ühtlasi saab kalendri sünkroonida Facebookiga, ka sealsed sündmused kajastuvad soovi korral kalendris.

Hind: tasuta

Operatsioonisüsteem: iOS, Android

5. Skyscanner

Nutirakendus võimaldab otsida soodsaid lennupileteid. Otsingumootoris on üle 1000 lennufirma ja 1 000 000 lennuliini üle maailma. Rakendus võimaldab võrrelda erinevate lennufirmade lendude hindu, lennugraafikuid ja säästa parimaid pakkumisi otsides seeläbi ka raha.

Hind: tasuta

Operatsioonisüsteem: iOS, Android

6. Eesti ühistransport

Kui jõulupeod, koolitused või esitlused toimuvad töökohast kaugemal, mujal Eesti piirkondades on ühistranspordiga (nt rongi, bussi, praamiga) tulijatele, minejatele info välja otsimisel abiks rakendus Eesti ühistransport. See võimaldab näha peatustest väljuvate busside, trammide, trollide, rongide, praamide aegu ning koostada marsruute Eesti piires.

Hind: tasuta

Operatsioonisüsteemid: iOS, Android

7. Trello

Kes meist poleks kokku puutunud olukorraga, kus lükkame tänased kohustused homse varna ja lõpuks on neid homseid kohustusi nii palju, et ei jõua neid isegi ülehomseks valmis. Trello-rakendus aitab selliseid olukordi vältida. Seal on täpselt näha, kui kaugel ürituse organiseerimise eri faasides ollakse. Näiteks: catering ja transport tellitud - korras! Esinejate organiseerimine alles pooleli - meeldetuletus, tee ära! Umbes nii see rakendus töötab.

Hind: tasuta

Operatsioonisüsteemid: iOS, Android

8. Event Budget Producer Lite

Rakendus võimaldab jooksvalt ürituse eelarvet hallata. Kulud saab liigitada eri kategooriatesse: majutus; reklaam; programm ja dekoratsioonid jms. Nii on võimalik vältida organiseerimise lõppfaasis avastad, et eelarve on lõhki.

Hind: tasuta

Operatsioonisüsteemid: iOS

Autor: Karoliina Vasli

*Artikkel ilmus Äripäeva erilehes Firmapidu.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700