4. märts 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milline meik sobib tööle ja milline mitte?

Foto: pixabay.com
Laitmatu meik on iga eduka naise lahutamatuks osaks, ka uuringud kinnitavad, et 40% edust sõltub just inimese välimusest. Iluguru.ee jagab soovitusi, milline meik sobib tööle ja milline mitte.

Tööalaselt edu saavutamiseks pead tegema palju tööd ning pidevalt arenema, olema hea stressitaluvusega … ning nagu uuringud kinnitavad – ka suurepärane välja nägema. Praktika näitab, et kahest täiesti ühesuguse haridustee ning sarnase töökogemusega kolleegist liigub tihtipeale karjääriredelil kiiremini see, kel on õnnestunud luua endale sobilikum välimine "kest", kuhu lisaks meigile kuuluvad loomulikult ka soeng ning korrektne riietus.

Edukas naine on stiilne ja hoolitsetud, töökogemused ning saavutatud võidud tööfrondil muudavad ta aga tõeliseks leediks, kus õige jumestus lisab vaid enesekindlust.

Järgnevalt 4 jumestamise kuldreeglit.

SAMM 1: meigipõhi

Sobiliku töömeigi juurde kuulub alati perfektne meigipõhi. Sa lihtsalt ei tohi tumedate silmaaluste või otsa ees punase lambina põleva punniga kontorisse sisse jalutada. Asi on selles, et edukas naine peab hea välja nägema ALATI, mitte vaid nädalavahetustel sõbrannadega kohvikus laua taga jutustades või ööklubis tantsu lüües. Sa ei tea kunagi, millal võib tulla üks ootamatu kohtumine või ärilõuna mõne tähtsa kliendiga.

Selleks, et jume oleks laitmatu, kasuta niisutavat meigialuskreemi (ehk primer’it) ning kvaliteetset BB või CC kreemi, mis annavad näole kauni tooni, kuid ei mata naha paksu meigikihi alla. Ära unusta konsiilereid, mis katavad kinni silmaalused sinikad ning häirivad punnikesed. T-tsoonile kanna matistavat ja läbipaistvat puudrit. Pea meeles, et käesoleva aasta suurimaks trendiks on naturaalne, tervislikult särav nahk, seega täismatt tulemus võiks jääda minevikku.

NB! Hoia külmkapis alati kangamaske (näiteks aaloe, kummeli, C-vitamiini või kurgiga), need päästavad sind päevil, kui oled tõesti väsinud ning taastavad naha ilu loetud minutitega.

SAMM 2: kulmud

Kulmud on fookuses ka siin – need peavad olema maksimaalselt loomulikud ning ideaalseks viimistletud. Ole kulmuvärvi tooni valimisel eriti tähelepanelik (vali juuksejuurtele võimalikult lähedane varjund) ning täida karvakestevaheline ruum õrnade liigutustega, tekitamata teravaid nurkasid või väga selgeid jooni.

Ideaalselt sobib sellise ülesande täitmiseks kulmupuuder ning toonitud geel, millega taltsutamatud karvakesed paika sättida. Ära proovi oma loomulikke kulmusid meigi abil oluliselt paksemaks joonistada, see ei näe kunagi loomulik ega hea välja.SAMM 3: silmad

Töömeigi loomiseks sobivad hästi kõik naturaalsed lauvärvid ning matid tekstuurid, mille värv ei ole liialt silmatorkav ega ebaloomulikult hele. Parimaks valikuks on pehmed ja murtud toonid ning kurikuulsad nude paletid.

Jäta meelde, et isegi laitmatult välja joonistatud kassisilm ei ole kontoriatmosfääris väga kohane, asenda see tagasihoidliku ning mitte eriti paksu lainerijoonega, mis avab silmad ja annab ripsmetele volüümi.

NB! Kui mattide toodetega teostatud silmameik tundub tuhm ja elutu, lisa pilgule särtsu kandes silmanurkadesse ja kulmuluule törtsuke highlilghtor’it.SAMM 4: huuled

Huultele kanna tagasihoidlikult läbikumava või isegi mati huulevärvi. Kui otsustad punase või muu tumedama tooni kasuks jälgi, et silmameik oleks praktiliselt olematu.

Väga oluline on loomulikult ka see, et huuled poleks kuivad või lõhenevad, selleks pead päeva jooksul jooma piisavas koguses vett ning kasutama spetsiaalseid sügavniisutavaid palsameid.Loe lisaks iluguru.ee.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700