21. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

7 head nõuannet, kuidas muuta sinine esmaspäev värviliseks

See, kuidas su päev algab, paneb paika kogu järgneva päeva meelsuse – kui on hommik tore ja rahulik, siis tuleb seda ka sellele järgnev päev.
Foto: elustilist.ee
Kõik tööinimesed teavad, kui raske on pärast mõnusat nädalavahetust esmaspäeva hommikul üles tõusta ja jälle tööle minna. Paljud meist ütlevad esmaspäeval, et nad on nädalavahetusest nii väsinud, et vajavad töönädala sees aega nädalavahetusest taastumiseks. Seetõttu on sageli kuulda kurtmist, et küll täna on alles sinine esmaspäev…

Elustilist.ee jagab häid nõuandeid, mida järgides saad alustada nädalat värskelt ja väljapuhanult.

1. Maga nädalavahetusel piisavalt, kuid ärka varakult  

Võta endale nädalavahetusel nii palju aega puhkamiseks, kui sa vajad, kuid proovi ka nädalavahetusel ärgata varem, et hilisem ärkamine ei ajaks segi su unerütmi. Meile meeldib magada laupäeviti ja pühapäeviti kauem, kuid sellega arvab meie keha, et me oleme puhkuserežiimil. Seega on hea ärgata ka nädalavahetusel varakult ning mitte magada poole päevani.

Mine pühapäeva õhtul varem magama, et ennast esmaspäeva hommikuks välja puhata. Kui sa alustad töönädalat energiast tühjaks pigistatuna, siis on sind ees ootamas pikk ja raske nädal.

2. Ärka esmaspäeva hommikul varem 

Sellele võib olla isegi raske mõelda, aga ärka esmaspäeva hommikul 15-30 minutit varem, et sul oleks rahulikult aega toimetada. Me oleme esmaspäeva hommikuti aeglasemad ning kõik toimetused võtavad rohkem aega. Kui sa tormad hommikul ajahädas ringi, siis see annab sinu nädalale vägagi sinise alguse.

Kui sa aga ärkad varem,  annab see sulle rahulikult aega ärkamiseks ja oma hommikusteks protseduurideks – ringuta mõnuga; käi kuuma duši all; tee paar joogaharjutust või mediteeri; naudi oma hommikukohvi; söö hommikusöögiks midagi maitsvat ning mõtle kõigele positiivsele, mis sind päeval ees ootab.

See, kuidas su päev algab, paneb paika kogu järgneva päeva meelsuse – kui on hommik tore ja rahulik, siis tuleb seda ka sellele järgnev päev.

3. Riietu esmaspäeva hommikul erilise hoolega

Vali esmaspäeval tööle oma lemmikriided, milles sa tunned ennast hästi, see tagab sulle hea enesetunde. Vali riided välja juba pühapäeva õhtul, et hommik ei tooks kaasa riietumisfiaskot.

Naised saavad lihtsalt oma riietusega päevale sära juurde anda. Kui sa armastad värve, siis pane just esmaspäeval selga midagi värvilist. Kui sinu kireks on ilusad kingad, siis otsi välja oma lemmikpaar. Lisa riietusele juurde südamelähedased kõrvarõngad ja ehted ning tunnedki, kuidas meeleolu on paranenud. Hea välimus aitab tõsta enesekindlust ja võib kaasa tuua nii mõnegi komplimendi, mis paneb silma särama.

Ka meestel aitab korrektne ja hoolikalt valitud riietus tõsta enesetunnet ning suurendab edu töistes ettevõtmistes.

4. Valmistu esmaspäevaseks tööpäevaks juba reedel

Esmaspäev kujuneb tööl pingeliseks, kui ees ootab asju eelmisest nädalast. Tee niipalju, kui võimalik ära reede pärastlõunal. See annab sulle hea teadmise, et esmaspäeval tööle tulles ei oota need asjad ees. Kui siiski esmaspäeva on jäänud mõni ebameeldiv tööülesanne või telefonikõne, siis tee see ära niipea kui võimalik, mitte ära lükka edasi ega lase sellel teadmisel, et see ootab sind ees, endas kuhjuda.

Ära jäta neid tööülesandeid, mida sulle ei meeldi teha esmaspäeva, vaid tee need reedel ära.

5. Mõtle juba pühapäeval uuele nädalale 

Vaata pühapäeval oma kalendrit, et sa teaksid, mis esmaspäeval ees ootab. Tea, mis sind uuel nädalal ees ootab, et midagi ei tuleks väga ootamatult ja et sa ei unustaks midagi olulist ära. Kui võimalik, siis hoia oma esmaspäevast päeva kohtumistest vabana ning säti olulised kohtumised järgnevatele tööpäevadele.

Hea on ärgata esmaspäeva hommikul, kui sa tead, mis päeval ees ootab.

6. Tee tööpäev nauditavaks (ja söö šokolaadi)

Leia endale tööpäevas meeldivaid tegevusi. Kuula hommikukohvi kõrvale kööginurgas, kuidas kolleegide nädalavahetused möödusid. Jaga enda nädalavahetuse muljeid hea kolleegiga. Lepi kokku lõuna oma sõbraga või mõne meeldiva kolleegiga. Haara hommikul kohvikust kaasa paar kooki või võta tööle kaasa šokolaadi.

Killuke šokolaadi teeb erksamaks, tõstab tuju ja teeb päeva rõõmsamaks.

7. Sisusta oma esmaspäeva õhtu meeldivalt

Kui me tavaliselt teeme plaane õhtute sisustamiseks väljaspool kodu nädala teises pooles, siis soovitus on seda teha just esmaspäeval. Mine esmaspäeva õhtul oma kallimaga või parima sõbra/sõbrannaga kohvikusse, mine kinno, trenni või tee midagi koos oma lastega, mida te tavaliselt ei tee.

Planeeri esmaspäeva õhtut juba nädalavahetusel, sellega tekitad endas mõnusa ootusärevuse ning ainuüksi mõte õhtusest kvaliteetajast toob juba esmaspäeva hommikul naeratuse su näole.

Ja kui sinu esmaspäev algas värviliselt, siis mööduvad ka kõik teised nädalapäevad samamoodi. Värvilist esmaspäeva!

Allikas: elustilist.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700