Autor: Heidi Vihma • 7. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Restoranitest: rikkalike Aasia maitsetega Noodle Box Pelgulinnas

Ruum näeb välja ülimalt tagasihoidlik: plastkastidest seinavalgustid, primitiivsed lauad-pingid ja ongi peaaegu kõik. Kõhutäie eest peab välja käima vaid viieka ja kõik on vegan.
Foto: Eiko Kink
Pelgulinna Noodle Box on tagasihoidlik ja väike, kuid täis suuri Aasia maitseid, kirjutab Puhkepäeva toidukriitik Heidi Vihma.

Juhusliku mööduja jaoks on Comarketiga hoonet jagav väike nuudlisöökla üks paljudest tagasihoidlikest kõhutäitmiskohtadest, mille klientuuriks naabruskonna vähenõudlikud lõunastajad ja õhtused õllelibistajad.

Sisse astudes löövad ninna aga ehedad Aasia aroomid, kõrvu paitab free jazz ja külastajate hulgas tunnen ära trendika südalinnarestorani peakoka. Leti juures istuv mees loeb hieroglüüfidega ajalehte, aknalaual märkan uut Vegani ajakirja. Ruum ise näeb välja ülimalt tagasihoidlik: plastkastidest seinavalgustid, primitiivsed lauad-pingid ja ongi peaaegu kõik. Kõhutäie eest peab välja käima vaid viieka ja kõik on vegan.

Vaatamata sellele, et Noodle Box pole veel jõudnud nimesiltigi ukse kohale riputada, on jõudnud tekkida püsiklientuur, kes jõudnud menüü mitu korda “läbi süüa”. See pole raske – valikus on vaid kümmekond rooga. Väga hea, et nii vähe: toidud on plasttahvlile kirja pandud nii kõverate tähtedega, et lahtilugemine on paras pähkel ka neile, kes inglise keeles ja Aasia köögis end koduselt tunnevad.

Punktid: 25/30

Toit-jook: 10

Teenindus: 9

Interjöör: 6

Aadress: Telliskivi 24, Tallinn

Avatud: E–N 12–21, RL 12–00, P 12–21

Pearoogade hinnavahemik: 4–5 eurot

Loe kõiki restoraniteste sekretar.ee/restoranitestid.

Menüü
Foto: Eiko Kink

Ingliskeelsele ja Aasia-meelsele menüüle vaatamata on tegemist ehtsa Eesti asjaga: Noodle Boxi rajajad on noored kokad, kelle kogemustepagasisse kuulub ka Balti jaama tagune Burger Box.

Kahekesi sööma minnes jõudsime teha tutvust enam-vähem poolte menüüs olevate roogadega ja selle põhjal võin kinnitada, et Kalamaja nuudlikarp on täis maitsvaid ja põnevaid elamusi. Minu lõuna koosnes sojakastmes dumpling’utest, mille täidiseks olid riis ja seened, ning Sichuani kurgisalatist. Lõunakaaslase valitust sain maitsta kimchi suppi, Sichuani dandan-nuudleid ja stir-fry-lehtkapsast. Aasia fusion’it täiendab kübeke kohalikku – üheks roaks oli kartulisalat kimchi’ga. 

Pigem kiosk kui restoran

Tore, et Korea kuulus kimchi uuristab tasapisi teed meie toidulauale, on ju eestimaine hapukapsas sellega vägagi lähedane. Noodle Boxi lähedalt sugulane Burger Box katsetab kimchi lisamist burgerisse, siin-seal restoranides ilmub see salatina. Perspektiiv on avar – Koreas tehakse kimchist sadu erinevaid roogasid – hautisi, suppe, küpsetatakse koos liha ja kalaga, ühesõnaga see kõlbab kõigeks, välja arvatud magusoiduks. Noodle Boxi kimchi on krõmps ja vürtsikas, usun, et korealased jääksid sellega rahule.

Lõuna lõpetasime mango sticky rice’iga ehk mango kleepriisiga. Magusat rohkem polnudki, desserdinimekiri nii algas kui ka lõppes sellega. Praegune suhteliselt napp menüü pidi peatselt täiendust saama, alguse asi – pole veel jõudnud. Liha ega midagi muud loomset menüüs ei ole ega ka tule, kuid toidud olid nii maitserikkad ja aromaatsed, et liha olemasolu või puudumine ei tulnud meeldegi.

Noodle Box on justkui seda haruldast tüüpi taimetoitlane, kes on vegan vaikselt, ilma sellest teistele kuulutamata.

Loe kõiki restoraniteste sekretar.ee/restoranitestid.

Foto: Eiko Kink
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700