15. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

7 olulist viga, mida peoruumide rentimisel tehakse

Kuigi kaunistused võivad peoruumile uue ilme anda, jääb ruumi olemus alati läbi kumama ja võiks peo teemaga kokku minna.
Foto: Pixabay
Kindlasti oled viibinud mõnel üritusel, kus oli liiga kitsas, lärmakas, külm või palav. Milliste emotsioonidega sa sellelt sündmuselt lahkusid?

Tõenäoliselt mitte eriti positiivsetega ja ehk lahkusid isegi enne peo lõppu. Üks on selge – halvasti valitud ja mittesobivad peoruumid võivad rikkuda kogu ürituse.

Järgnevalt toome välja 7 suurimat viga, mida peoruumide rentimisel tehakse ja anname soovitusi nende vältimiseks.

Ei minda peoruume enne rentimist vaatama

Ükski pilt ei anna sellist ülevaadet, nagu oma silmaga järele vaatamine. Enne olulise ürituse jaoks ruumi rentimist mine ja vaata see kindlasti üle.

Ürituse teemaga mitte sobivate ruumide rent

Olenevalt ürituse temaatikast, peab ruum olema näiteks avar ja valge või hoopis sumedalt hubane. Kuigi kaunistused võivad  peoruumile uue ilme anda, jääb ruumi olemus alati läbi kumama ja võiks peo teemaga kokku minna.

Ei mõelda ruumipaigutusele ja lisaruumidele

Juba enne peoruumide renti võiks sul olla ettekujutus sellest, mis stiilis üritust soovid: teatri, klassi, banketi, rootsi laua vm. Samuti, kas sul on näiteks vaja esinejale lava või lisaruume toitlustaja ja garderoobi jaoks?

Vale suurusega peoruumide rent

Läbimõeldud ruumipaigutus peaks andma ka hea ülevaate, kui palju osalejaid ruumi mahub.  Sobiv ruum ei ole liiga kitsas ega liiga suur.

Unustatakse mõelda erivajadustele

Kui peokülaliste hulgas on liikumisraskustega inimesi või on oodata külalisi lastevankritega, tasub vältida peokohti kitsaste koridoride ja treppidega.

Peokoht on liiga kaugel

Lisaks liikumistingimustele siseruumides, on oluline ka peokohta ligipääs. Kas toimumiskohta on lihtne tulla nii ühistranspordi kui ka oma sõiduvahenditega? Kui mitte, siis tasub mõelda ühise transpordi organiseerimise peale.

Peoruumide rendit tingimustega tutvumata

Vaata põhjalikult üle ruumide rentimise tingimused ja tutvu oma kohustuste ning õigustega. Näiteks kontrolli, kelle ülesandeks jääb ruumide koristamine, kuidas hüvitatakse tekitatud kahju või kas sa võid näiteks peoruumi oma toite ja jooke kaasa tuua.

Hästi valitud ruumid loovad üritusele sobiva meeleolu ning aitavad külalistel ennast mugavalt tunda, mistõttu on ruumide rent üks tähtsamaid punkte ürituse organiseerimisel. Teades ürituse kontseptsiooni, mastaapi, osalejate arvu ning erivajadusi, on sul võimalik valida ruumid, mis vastavad peo teemale, asuvad sobivad kohas ja mahutavad vajalikul arvul inimesi.

Allikas: Lauluväljaku blogi

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700