Autor: Heidi Vihma • 14. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Raul Mee

Restoranitest: üllatus varjulises kohas

Äsjase Hõbelusika auhindade jagamisel Nuudlit ära ei märgitud. Ilmselt ei märgatudki. Bensiinijaama ja autoparandustöökoja vahelt ongi seda raske üles leida.

Kui Nuudlil üldse oleks kunagi mingisse edetabelisse asja, siis ainult kandideerimaks kõige tagasihoidlikuma asukoha auhinnale. Konkurents selles kategoorias on muidugi tugev, ikka ja jälle olen üllatunud, kui palju pisikesi toidukohti Tallinna varjulistes nurgakestes leida võib. Enamasti on need väikesed igaühele-midagi kohvik-sööklad, mille menüü algab borši või seljankaga ja lõpeb heal juhul hommikuvärskete saiakeste, halvemal juhul manna- või kohupiimakreemiga.

Ehe Taimaa

Toit-jook: 8

Teenindus: 8

Interjöör: 7

Kokku: 23/30

Nuudel on aga teisest puust, tema esindab Taimaad ja teeb seda vägagi ehedalt. Ehe on isegi ta asukoht – valdav osa Taimaa tagasihoidlikumatest söögikohtadest just sellises ümbruses ongi end sisse seadnud. Nii et viuhti! viisid väikesest toidukohast välja imbuvad bensiiniaurudega segunenud lõhnad mind mõttes Bangkoki bussijaama restorani.

Illusioon jätkus ka söögisaalis. Poolavatud köögiuksest paistis pliidi taga askeldav puhastverd tailanna, leti taga tegutsevad vaheldumisi aga kohalikud noored. Rohkem personali ei paista olevat. Nõud on pretensioonitult tagasihoidlikud – plastist ja ühekordselt kasutatavad, teler näitab muusikavideoid, küll pisut läänemaisemaid kui sajad tuhanded Taimaa telerid. Süüa saab kohapeal, aga toitu saab ka koju kaasa osta. Sisekujundus on tagasihoidlik, kuid viited Taimaale on täiesti olemas. Ja mis friteeritud toite pakkuvas kohas väga oluline – õhupuhasti on töökorras.

Foto: Raul Mee

Tulisust küllaga

Mustal tahvlil on kirjas kümmekond Tai toitu, tärnid juures teravust näitamas. Kolm tärni tähendab tõeliselt tšillist toitu, kahega saab enam-vähem probleemideta hakkama. Kellel maitsest-teravusest puudu jääb, saab tšillit, sojakastet või seesamiseemneid lisada nurgalaual asuvast maitseainekomplektist.

Erilisi gastronoomilisi elamusi taolisest tagasihoidlikust kohast pole mõtet otsida, kuid tegemist on igati ausa toidu ja ehedate Tai maitsetega. Krõbedas kookoshelvestega täiendatud paneeringus kana oli pehme ja mahlakas. Kui olin magusat laiatarbe-tšillikastet maitseainekomplektist leituga täiendanud, muutus ka see üsna mõnusaks. Massamani karri sisaldas küll tohutult suuremas koguses kartulit kui Taimaa omad, aga kartulimaal on see ju mõistetav. Kahe tärni vääriline maitsestus muutis vähemalt sousti eksootiliseks.

Aadress: Sõpruse pst 153, Tallinn

Telefon: 5399 8899

Avatud: E–R 11–20

Põhiroogade hinnavahemik: 5–9,50 eurot

Omanik: Teine Nuudel OÜ

facebook.com/nuudel.ee

Kolmetärniline tom yam’i supp aga osutus nii tuliseks, et isegi Singha õlu ei suutnud tuld kustutada, pidin suppi riisiga täiendama. Riis oli kord nii, kord naa: ühel päeval ülearu pehme, teisel õhulisema tekstuuriga ja märksa meeldivam. Pad tai ehk praetud nuudlite juurde kuulus rohkem hiidkrevette kui nii mõnigi esindusrestoran raatsib pakkuda, kuid midagi jäi siiski puudu – enamiku eurooplaste jaoks jubeda haisuga kalakastet polnud siiski kasutatud.

Väikestele kodumaistele kohandustele vaatamata olid toidud maitsvad ja autentsed, nii et viimasel nädalal olen juba paaril korral sättinud kodutee Nuudlist mööda minema. Päikeselise Taimaa üpriski ehedad ja vägagi taskukohase hinnaga road on kaamosliku novembrikuuga toimetulekul suureks abiks.

Hiljuti Äripäeva tunnustava märgi pälvinud restoranid

Teletorni restoran, Tallinn, november 2018

Tabac, Tallinn, oktoober 2018

Härg, Tallinn, oktoober 2018

One Sixty, Tallinn, september 2018

Tulivee, Liimala küla, august 2018

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700