25. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Foto: Firmafitness

9 põhjust, miks kontoritreening Sulle kasulik on!

Mu selg on istumisest kange! Tahaks trenni teha küll, aga aega pole! Veedan terve päeva kontoris ja õhtul ei jõua enam spordisaali minna! Tuleb tuttav ette? Sportimiseks ei pea aga ilmtingimata õhtuid spordiklubis veetma, liiguta end hoopis kontoris. Firmafitnessi treenerid on kirja pannud, miks Sa end töö juures liigutama peaksid.

1. Töölt puudumised vähenevad!

Esimene ja peamine põhjus, miks ettevõtete juhid tahaksid julgustada oma töötajaid sportima, on selleks, et vähendada töölt puudumisi. Töötajatele erinevaid treeningvõimalusi pakkudes saavad ettevõtjad hoida kokku väga suuri summasid. Regulaarne kehaline aktiivsus hoiab inimesed terved ning nad ei ole nad niivõrd vastuvõtlikud sagedastele haigustele. Selle tulemusena ei puudu töötajad nii tihti haiguse tõttu ning ettevõte säästab raha.

2. Rahulolu tööga kasvab!

Töötaja, kes on terve ja aktiivse eluviisiga, saab oma tööga paremini hakkama, tal esineb vähem stressi ning ta on tööga ka rohkem rahul. Loomulikult võib tööheaolu olla mõjutatud ka muudest teguritest, kuid on tõsi, et õnnelikud, terved ja vaimselt tasakaalus inimesed on energilisemad, produktiivsemad ja naudivad oma tööd rohkem.

3. Stressitase alaneb!

Kahjuks on töötajate seas üheks peamiseks töölt puudumise põhjuseks stress ja depressioon ning seda eriti veel pingelistes ärivaldkondades. Kaalulangetamise kõrval on stressi maandamine üks peamisi põhjuseid, miks inimesed trenni teevad. Töötamine 9-5ni, viis päeva nädalas põhjustab stressi. Treening aga tugevdab südant, parandab vereringet ja maandab stressi. Samuti toodab keha treeningu ajal hormoone, mis aitavad kaasa aju tegevusele ning parandavad ühtlasi ka tuju.

4. Vähendab kulutusi tervishoiule!

Ettevõtjad on arvamusel, et töötajad, kes regulaarselt trenni teevad, aitavad neil tervishoiu kulusid kokku hoida. Meditsiinihüvitiste asemel on ettevõttel soodsam pakkuda tervise ja treeninguga seonduvaid hüvitisi, näiteks kontoritreeningut. Samasugune praktika on paljudes ettevõtetes, et luua tervislikum töökeskkond.

TULEMAS!

18. aprillil toimub Siidrifarmis konverents Sekretäride päev 2019!

Et seal seljad kangeks ei läheks, paneb Firmafitnessi treener Kaarel meid sealgi liikuma!

5. Suurendab töövõimet!

Kas teadsite, et ettevõtetes, kus on investeeritud töötajate heaolusse, on töötajate kohaolek paranenud 89% ning suurenenud on ka töövõime? Treening aitab kehas toota teatud ühendeid, mis aitavad ajul parandada selliseid funktsioone nagu mälu, multi- taskingut ja probleemide lahendamise oskust.

6. Töötajad on rohkem motiveeritud!

Kontoritreening tagab töötajate hea energia, motiveerituse ja õnnetunde ka tööl olles. Töötajad, kellel on rohkem energiat, paranenud aju funktsioonid ja kvaliteetne uni, teevad oma tööd paremini ja tulemuslikumalt. On otsene seos produktiivsuse ja heaolu vahel – õnnelikumad inimesed on produktiivsemad!

7. Une kvaliteet paraneb!

Uni on samuti üks oluline faktor, et elada õnnelikku, tervislikku ja produktiivset elu. Sügav uni aitab leevendada stressi, depressiooni ja haigusi. Paljud inimesed ei mõista aga siiani seost treeningud ja une vahel. Regulaarne treening aitab stabiilse unemustri kujundamisele kaasa. Mõõduka intensiivsusega treening on aidanud parandada isegi unepuuduse käes vaevlevaid inimesi.

8. Töötajad ei lahku ettevõttest nii kergesti!

Ettevõtted, kus on majas koha peal treenimisvõimalused või pakutakse spordikompensatsioone, on töötajate jaoks väga atraktiivsed. Seega, aktiivset ja tervisliku eluviisi väärtustavatel töötajatel on töökoha vahetamine keerulisem otsus ning nad kaaluvad seda sammu pikemalt.

9. Aitab tekitada meeskonda kuuluvuse tunnet!

Meeskonnas tegutsemine muudab töötajad energilisemaks, nad ei anna nii kergesti alla ja on rohkem motiveeritud, et eesmärke saavutada. Töökohal koos treenides saavad töötajad vabas õhkkonnas koos olla ning arutada kõiksuguseid teemasid ja projekte. Hea sisekeskkonna kujundamiseks ja meeskonnatöö parandamiseks on võimalus planeerida ühiseid treeninguid kas oma meeskonnaga või kaasata ka teisi osakondasid organisatsioonis.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700