Autor: Merit Pärnpuu • 17. september 2019

Näojoogaga nahk viis aastat nooremaks

Kas tõesti võib joogaga näonaha viis aastat nooremaks võluda? Kui praktiseerid harjutusi kuuel päeval nädalas, siis just nii ongi.
Foto: Shutterstock

Mõistagi on igapäevase kreemitamise ja maskitamise eest näonahk sulle väga tänulik, aga kui lisada rutiini ka näojooga, on tulemuseks veel noorem sina!

„Näojooga on harjutuste tegemine näolihastega, mille tulemusena tugevnevad lihased, paraneb verevarustus, lümfiringe ning vähenevad stressi- ja pingeilmingud,“ tutvustab Wellness Studio omanik Heivi Herne, kes õpetab näojoogat Danielle Collinsi meetodil, mis tähendab, et peale traditsiooniliste harjutuste seotakse jooga ka näomassaaži ja akupunktuuri võtetega.

Alguses soovitab näojooga spetsialist õppida harjutused selgeks peegli ees. Kui harjutused on kindlalt käes, võib neid teha ka ilma peeglita.

Herne sõnul on hea luua enda jaoks rutiin ja teha harjutusi alati kindlal ajal kas hommikul või õhtul. „Ma olen litsentseeritud näojoogatreener alates 2016. aasta detsembrist ning praktiseerin seda ise samuti iga päev.“

Allpool kirjeldatud üheksa harjutust muudavad järjepideval treenimisel näonaha välimust juba paari nädalaga: lihased lähevad toonusesse, nahk muutub elastsemaks, vähenevad tursed ja kortsukesed. Parima tulemuse saavutamiseks tee harjutusi kuuel päeval nädalas.

Harjutus 1. Öökull

Tõmba nimetissõrmega otsmik alla, samal ajal püüdes tõsta kulme ülespoole. Aja silmad hästi suureks. Hoia 2 sekundit, lõdvesta ja korda. Tee harjutust veel 3 korda ja lõpetuseks hoia seda positsiooni 10 sekundit.

Harjutus 2. Otsmiku pinguldamine

Kasutades nimetissõrmi, tõmba kulmud üksteisest eemale, kuni tekib pinge kahe sõrme vahel. Hoia 10 sekundit ja tee veel kaks korda.

Harjutus 3. “V”

Moodusta nimetissõrme ja keskmise sõrmega V täht ja pane oma mõlemad keskmised sõrmed kulmude vahele otsmikul ning aseta nimetissõrmed survet avaldades silmade välisnurkadesse. Vaata üles ja tõsta silma alalaugusid ülespoole, silmi samal ajal tugevalt kissitades. Lõõgasta silmad ja tee veel 6 korda. Lõpetuseks pigista silmad kinni 10 sekundiks, seejärel puhka.

Harjutus 4. Ringid silmade ümber

Pane nimetissõrmed kulmude algusesse. Alusta sõrmeotstega kergelt koputades ringide tegemist ümber silmade liikudes kulmude algusest meelekohtadesse, sealt edasi silmade alt ümber silmade. Korda vastupidises suunas. Seejärel, kasutades nimetissõrmi, tee väga õrnalt nägu puudutades tõmbed silmade alt, alustades nina suunast väljapoole. Tee nii 4 korda.

Harjutus 5. Kerakala

Puhu põsed õhku täis ja hoia suu nii väike kui võimalik. Seejärel patsuta oma põski kergelt sõrmeotstega puudutades 30 sekundit.

Harjutus 6. Keele ringid

Tee keelega suus seespool ümber huulte ringe 3 korda ühes suunas ja siis 3 korda vastupidises suunas.

Harjutus 7. Mahedam naeratus

Kata hambad huultega ja tee suuga "O" kuju. Siis naerata nii laialt kui võimalik ja hoia hambad kaetud. Korda 6 korda. Seejärel hoia lai naeratus kaetud hammastega ja aseta nimetissõrm lõua keskele. Hakka liigutama oma lõualuud üles ja alla, samal ajal pead tahapoole kallutades. Lõdvestu ja korda veel kaks korda.

Harjutus 8. Suudle taevast

Kalluta pea taha ja suudle taevast 10 korda. Tee sellel ajal huultega suudlemise heli. Lõdvesta nägu ja hinga sügavalt sisse. Seejärel kujutle välja hingates, et saadad õhusuudluse enda ette, surudes huuled kergelt ette. Lõdvestu ja tee veel kaks korda.

Harjutus 9. Lõua surumine

Suru lõug allapoole, toetades sõrmeotstega lõuga altpoolt ühe käega ja osutades vastusurvet teise käega, toetades sellega küünarnuki alt. Hoia asendit 3 sügavat hingetõmmet. Seejärel kasuta vaheldumisi mõlema käe sõrmeotsi ning patsuta lõuaalust kergete kiirete liigutustega 15 sekundit.

Harjutus 10. Kaelkirjak

Vaata otse ette ja pane sõrmeotsad oma kaelale lõua all ning tõmba sõrmedega mööda nahka, samal ajal pead tahapoole kallutades. Too pea tagasi otse ja tee veel kaks korda. Viimasel korral keera alumine huul tagurpidi lükates lõualuu ette ja keera suunurgad alla, samal ajal sõrmi rangluul hoides. Hoia asendit 4 sügavat hingetõmmet.

Harjutus 11. Luige kael

Vaata otse enda ette, hoia lõug otse. Pööra pea paremale, nii et lõug on paralleelselt parema õlaga, seejärel kalluta pead tahapoole. Hoia 6–8 sekundit. Too pea tagasi otse ja vaata enda ette. Pööra pea vasakule, hoides lõuga paralleelselt vasaku õlaga. Kalluta pea taha ja hoia 6–8 sekundit. Korda 3 korda.

Harjutus 12. Lõdvestus

Kasutades kõiki sõrmeotsi, koputa kergelt üle kogu näo. Seejärel hõõru peopesasid vastamisi, kuni need soojaks lähevad ja kata kätega suletud silmad. Ole nii paar sügavat hingetõmmet ja lõdvesta kõik näolihased. Tunneta soojust ja energiat ning visualiseeri enda sile ja elastne nägu. Hinga lõpetuseks sügavalt.

Danielle Collins’i näojooga meetod sisaldab traditsioonilisi harjutusi näolihastega, näomassaaži, akupunktuuri ja lõdvestusvõtteid. Näojooga tugevdab näolihaseid, parandab verevarustust ja lümfiringet näos, vähendab pingeid, turseid, tumedaid varje silmade all, väsimuse ilminguid ning rahustab ja lõdvestab.

Harjutusi tehakse kõikidele näopiirkondadele: 10min näo ülemisse ossa, 10min näo alumisse ossa. Tehes harjutusi 20min jooksul üks kord päevas kuuel päeval nädalas annab näojooga parimad tulemused.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700