Autor: Sekretär.ee • 6. juuli 2020

10 enim tahetud ametit juunikuus

Juunikuus olid tööotsijad enim huvitatud e-kaubanduse ametikohtadest ja kuu populaarseimaks tööpakkumiseks kerkis CVKeskuse tööportaalis e-poe spetsialist. Tööpakkumiste arvud maikuuga võrreldes kasvasid ja seda viimaks ka toitlustus- ning turismisektoris.
Foto: Pixabay

Juunikuu kõige tahetum amet oli e-poe spetsialist (sh e-poe klienditoe spetsialist, müügispetsialist või administraator), kus keskmiselt kandideeris ühele ametikohale 283 tööotsijat.

Populaarseteks osutusid taaskord ka kauba komplekteerijatele suunatud tööpakkumised, kus ühele ametikohale saatis CV keskmiselt 216 tööotsijat. Kuna värbamisega alustasid uuesti ka mitmed hotellid ja restoranid, kerkis populaarsete ametite esikolmikusse ka administraatori ametikoht, kus leidus keskmiselt 168 kandideerijat.

Kaupluste taasavamisest alates on tööotsijad näidanud suurt huvi ka teenindussektori vastu ja klienditeenindaja ametikohale kandideeris juunikuus keskeltläbi 167 tööotsijat. Suurima kandideerijate arvuga klienditeenindaja konkursil osales aga tervelt 919 tööotsijat.

Keskmiselt 100 kandideerijaga värbamiskonkursside piiri ületasid veel ka autojuhi ja kulleri, assistendi (kontoritöötaja), turundusspetsialisti või -assistendi ning laotöötaja ja tõstukijuhi tööpakkumised. Lisaks kasvas maikuuga võrreldes huvi ka tootmistööliste ja värbamisspetsialistide tööpakkumiste vastu.

„Alates maikuust on tööpakkumiste arvud kasvanud ja võrreldes tervisekriisi algusega leidus juunikuus pakutavaid ametikohti pea kaks korda rohkem,“ kommenteerib tööturu trende CVKeskuse turundusjuht Henry Auväärt.

Ta lisab, et kõige rohkem vabu ametikohti leidus juunikuus klienditeeninduses ja müügisektoris. „Töö leidmise võimalused hakkasid viimaks paranema ka turismi- ja toitlustussektorites, kuna juunikuus neis valdkondades tööpakkumiste arvud võrreldes maikuuga kasvasid.“

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700