Autor: Sekretär.ee • 29. juuli 2020

Miks kandideerida uuele töökohale suvel?

CV-Online pani kokku kuus põhjust, miks kandideerida uuele töökohale suvel.
Foto: Pixabay.com

Viimases CV-Online Estonia tehtud küsitlusest selgus, et kolmandik inimestest pole rahul oma tööeluga – nende hulgas on palju neid, kes omavavad varasemat töökogemust, kuid ka noori, kes alles astuvad esimesi samme tööturule. Rahulolematuse sees pole mõistlik kaua marineerida, seega ehk on aeg silmad avada ja uute võimalustega tutvuda.

Suvel on konkurents väiksem ja suurem võimalus silma torgata

Sellel ajal, kui teised on asunud suurt suve nautima ja lubanud endale, et „ma tõepoolest arvutit kordagi puhkuse ajal kätte ei võta”, siis sinu jaoks tähendab see suuremaid võimalusi kandidaatide kuhjast silma paista. Paljud suuremad värbamised käivitatakse suvel, sest ettevõtted soovivad sügiseks valmis olla. Seega kindlasti hoia silm tööturu võimalustel peal.

Puhanud peaga on kandideerimine tulemuslikum

Väsinud peaga imet korda ei saada ja just eestlased kipuvad end tavapäraselt tööga üle kurnama, mistõttu on keeruline leida endas jõudu ja motivatsiooni, et kandideerida uuele ametikohale. Kui küsisime viimase küsitluse käigus pea 1000 inimese käest, miks te pole kandideerinud uuele töökohale, siis 28% ütles, et ei jaksa uue töökoha otsimisega praegu tegeleda.

Enamasti on töölt lahkumised emotsionaalsed ning uue töökoha leidmine pigem sundus ja ebamugavus kui et mänguline ja lõbus. Kasuta suve puhanud pead ja kandideeri uuele töökohale ilma muude kurvanate mõteteta – usu mind, sinu motivatsioonikiri mõjub selgelt ja kohtumisel mõjub värskelt ja puhanult.

Tea, et ka juhtidel on rohkem aega sinu motivatsioonikirja ja resümeesse süveneda

Suvi on paljude juhtide jaoks aeg, kus nad ei pea osalema pikkadel ja kurnavatel koosolekutel ning kohtumistel. Tekib rohkem aega, et süveneda ja oma tööd paremini teha. Seepärast on see sinu jaoks vaid hea uudis, kui kandideerid suvel, sest lootus on, et sinu CV saab üksikute sekundite asemel tunduvalt rohkem tähelepanu ning suurendad oma võimalust järgmisse vooru pääseda.

Värbamine ei peatu suvel

Nii nagu mündil kaks külge, nii ka 2020 suvel. Kriis laastas tööturgu ja sundis mitmeid ettevõtteid koondama ning kulusid kärpima, mis tõi kaasa n-ö verevahetuse paljudes ettevõtetes. Inimeste liikumine on aga alati hea, sest loob võimalused ka ettevõtete kasvuks ja arenguks, tuues kaasa uued oskused ja mõttelaadi ning värske motivatsiooniga inimesi.

Eristuda saab ainult eristudes

Kujuta endale ette, et sinu eest on suur hunnik valgeid pabereid, millele on musta trükikirjaga tihedalt teksti kirjutatud, iga paber tundub justkui koopia eelmisest. Ja nüüd kujuta ette, et selle hunniku keskelt torkab silma üks leht, milles on erinevaid toone, teksti on palju vähem, ja on loetavam ning tundub, et seal on ka mõni graafik või pilt. Milline paber sulle silma jääb?

Albert Einstein on öelnud, et hullumeelsus on korrata ühte ja sama asja ning oodata teistsugust tulemust. Sama on ka CV-de vormistamisega. Enamik inimesed teevad teiste järgi, võttes sageli aluseks sellise CV, mille nad leiavat interneti avarustes kõige enam korduvat, unustades küsida endalt, kas see on atraktiivne ka tööandjale. Julgus eristuda pole igale inimesele omane, mistõttu ähvardabki paljusid tööotsijaid oht jääda märkamatuks.

Võta aeg ja tutvu erinevate CV-dega, seda nii video kui ka kirjatüki kujul – ehk leiad veel teisigi huvitavaid formaate. Pane ennast proovile, toas või õues, videos või kirjas. Julge katsetada.

Suvi ja sõbrad = töövõimaluste õngitsemine

Kui sügis ja talv ning olgem ausad, et ka kevad on pigem tubasemad kuud, siis suvel ollakse tavaliselt aktiivsed ja kohtutakse tihti oma sõprade ja tuttavatega. Jätkuvalt on suust suhu kulgevad soovitused top kolm kanalite hulgas, läbi mille omale töötajaid leitakse. Seepärast räägi avatult oma tutvusringkonnas, et otsid tööd ja oled avatud pakkumistele ning peagi hakkad nägema erinevaid pöördumisi.

Allikas tööelublogi.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700