Autor: Sekretär.ee • 4. september 2020

Tööturg on endiselt kukkumas

Tööotsijaid ootavad ees raskemad ajad ja tööturg on endiselt kukkumas, selgus CV-Online Estonia augusti tööturu kokkuvõttest. Vaatamata sellele, et mitmed valdkonnad on näidanud viimastel kuudel positiivset taastumise märki, on tööandjad augustis olnud märksa ettevaatlikumad kui juunis-juulis ning eelmisel aastaa samal ajal.
Foto: Unsplash

CV.ee lehel langes tööpakumiste arv augustis juuliga võrreldes 12%, juuniga võrreldes 19% ja eelmise aasta augustiga võrreldes on mahu langus 34%.

„CV.ee värbamismeeskonna ja kliendihaldurite sõnul on kliendid augustis arusaadavatel põhjustel tavalisest ettevaatlikumad. Kuna meedia on tõstnud taas aktiivselt päevakorda koroonast tulenevad piirangud, siis väljendub teadmatus ja hirm kohe ka värbamisvajaduses. Värvatakse positsioone, milleta äri eksisteerida ei saa, aga kõik mitte nii vajalikud positsioonid jäävad hetkel pigem ootele,” kommenteeris küsitluse tulemusi CV-Online Estonia turundus- ja teenindusjuht Maris Viires.

Kandideerijate arv, mis võrreldes 2019. aasta sama perioodiga oli 27% suurem, oli augustis siiski veidi väiksem kui juulis (–4%) ja tunduvalt väiksem kui juunis (–11%).

Valdkondade kaupa kasvas kõige enam finantsvaldkond ja raamatupidamine (12% juuliga võrredes, 53% juuniga võrreldes), samuti kasvas praktikapakkumiste arv augustis 53% juuliga võrreldes; kolmanda sektori tööpakkumised kasvasid 24% juuliga võrreldes. Kolme kuu jooksul on jätkuvalt tõusuteel tööpakkumiste arvu poolest infotehnoloogia, müük, avalik sektor ja kaubandus.

Tugevat tööpakkumiste arvu vähenemist on aga näha põllumajanduses (–62% juuliga võrreldes), meedias ja avalikes suhetes (–38% juuliga võrreldes), ehituses (–30% juuliga võrreldes), hariduses (–26% juuliga võrreldes). Märgatavalt on kukkunud tervishoid/sotsiaaltöö (–18% juuliga võrreldes), pangandus/kindustus (–17% juuliga võrreldes). Veidi enam kui 10% on kukkunud ka mitmed teised valdkonnad: administratiivtöö, õigusabi, turundus/reklaam, tehnika, juhtimine, kultuur, meelelahutus, personalijuhtimine ja turism/hotellindus.

Augustikuu kõige enam kandideerijaid saanud ametipositsioonid on näiteks müügispetsialist/raamatupidaja, bürooassistent, müügi- ja turundusassistent, personalispetsialist.

Augustikuu kõige enam esindatud ametikohad töökuulutustes on näiteks jurist, müügijuht, klienditeenindaja, psühholoog.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700