Autor: Sekretär.ee • 15. september 2020

„Septembris ei joo!“

Tervise Arengu Instituut kutsub kõiki ettevõtteid, organisatsioone, asutusi, kollektiive ja ühendusi liituma Tervise Arengu Instituudi (TAI) eestvedamisel septembris toimuva aktsiooniga „Septembris ei joo“.
Foto: Unsplash

TAI eestvedamisel toimub ka sel aastal septembris juba traditsiooniks saanud aktsioon „Septembris ei joo“, mille raames kutsutakse kõiki eestimaalasi üles kuuks ajaks alkoholist puhkust võtma. Kõik ettevõtted ja organisatsioonid on samuti oodatud oma töötajatele eeskuju näitama. Hooli oma töötajatest ja toeta nende püüdlusi veeta septembrikuu alkoholivabalt!

Kuidas alkohol ja tööelu seotud on?

Alkohol koormab nii füüsilist kui ka vaimset tervist ning mõjutab seetõttu inimese enesetunnet ja heaolu väga tugevalt. Ehkki enamikus ettevõtetes peetakse normiks, et purjus peaga tööle ei tulda ja tööajal alkoholi ei tarvitata, mõjutab töövõimet ka töövälisel ajal tarbitud alkohol.

Liigne alkoholi tarvitamine võib põhjustada õnnetusi, sagedasi puudumisi, hilinemisi ja ka haigusi, mis tähendab töölt eemalviibimist ja ülesannete kuhjumist või suuremat koormust teistele töötajatele.

Ole eeskujuks!

Alkoholikultuuri kujundamises on oma roll kõigil. Tööandjale on alkoholivaba septembri algatuse toetamine hea võimalus näidata eeskuju ja poolehoidu tervislike eluviiside edendamisele. Ole ka ise eeskujuks – osale „Septembris ei joo!“ aktsioonis ja jaga oma kogemust töökaaslastega. Nii innustad neidki asja vastu huvi tundma!

Puhkus alkoholist on ka lihtsam ja põnevam, kui teha seda töökaaslastega koos. Kolleegi või juhi esitatud väljakutse alkoholivaba kuuga ühineda ja ennast proovile panna võib olla oluliseks tõukeks tervislikuma eluviisi poole. Tunnusta ja motiveeri aktsioonis osalejaid!

Tervislikud valikud töökohal

Töökeskkonnal on hoiakute, normide ja väärtuste kujundamisel väga suur roll. Kui töökohal on tervislikud valikud toetatud, on töötajatel lihtsam alkoholivaba elustiili poole püüelda. Vaadake töökeskkond koos töötajatega üle – väikesed asjad, mis panevad inimesi end töökohal paremini tundma, on väga olulised. Jälgi, et alkohol ei oleks töökohal kättesaadav. Seejuures tasub üle vaadata ka ettevõtte toitlustuskoha sortiment.

Väga hea praktika on pakkuda oma töötajatele tööstressist taastumiseks ja lõõgastumiseks tervislikke alternatiive – olgu selleks siis sporditoetus, alkoholivabad ühisüritused või töövälised tervislikku eluviisi toetavad ettevõtmised. Nutikad lahendused tervislike eluviiside juurutamisel ei ole üldjuhul ka väga kulukad – kõige olulisem on tahe ettevõttes mõtteviisi muuta.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700