Autor: Sekretär.ee • 25. november 2020

Töötajad saavad taas oma tööandjaid kiita

Juba kaheksandat aastat läks Eestis käima „Kiida tööandjat” kampaania, mille käigus kutsutakse kõiki Eestimaa õnnelikke töötajaid oma tööandjaid millegi erilise eest tunnustama.
Eelmisel aastal pälvis unistuste tööandja tiitli Elisa Eesti.
Foto: Liis Treimann

Oma tööandja kiitmist oodatakse kõigilt neilt inimestelt, kes tunnevad, et nende töökohas hoolitakse töötajatest kuidagi eriliselt ning oskavad selle kohta ka tuua konkreetseid näiteid.

„Tänu Eesti inimeste aktiivsele osalemisele, mis on aasta-aastalt kasvanud, oleme varasematel aastatel leidnud Eestist üles sadu ja sadu ettevõtteid ja asutusi, mis on suutnud luua peresõbraliku, motiveeriva ja inspireeriva õhustiku,” rääkis konkursi eestvedaja Anu-Mall Naarits. Kui konkursi algusaastatel kiitsid Eesti inimesed vaid mõndakümmet organisatsiooni, siis mullu juba veerandtuhandet. „Me näeme, et inimesed julgevad rohkem kiita ja ka tööandjad on suhtumises töötajatesse muutunud järjest teadlikumaks nende ootuste ja soovidega arvestamisel.”

Mille eest bosse kiita?

„Kiitmine ei saa olla kuidagi kunstlik,” selgitas Naarits. „Kui te mõtlete oma praeguse töökoha peale ja teil tärgatab, et vau, just see, et nad seda asja niimoodi teevad või minusse selliselt suhtuvad, on sellest töökohast saanud minu teine kodu, siis just neid mõtteid tasukski oma kiitustes esile tuua.”

Naarits lisas, et kuigi igal organisatsioonil on oma erisused ja tugevused, siis viimastel aastatel on muutunud tendentsiks, et enim kiitusi koguvad need asutused, kes on suutnud kõige paremini kombineerida oma välise ja sisemise pildi ning värvata tööle just nende väärtustega sobivaid inimesi. „Ühele töötajale meeldib paindlik töömudel, teisele aga kindel rutiin. Mõni eelistab suurt palka, teine aga iga-aastast kasvu karjääriredelil või võimalust koos lemmikloomaga tööl käia. Kolmandad võivad eristuda oma missioonitunde ja sotsiaalse närviga,” selgitas Naarits. „Konkursil jõuavad tavaliselt kaugemale need tööandjad, kelle eesmärgid, väärtused ja pakkumised kattuvad enim värvatud töötajate ootustega.”

Eelmistel aastatel on konkursil kokku kiidetud ligi tuhandet organisatsiooni.

Kampaania finaalis on igal aastal kuulutatud välja ka üks organisatsioon, mis pälvib unistuste tööandja tiitli. Selle tiitli on haaranud endale Sisekaitseakadeemia, LHV Pank, SA Teaduskeskus AHHAA, Ericsson Eesti, Pipedrive ja Päästeamet. Eelmisel aastal pälvis tiitli Elisa Eesti AS.

Unistuste tööandja konkurssi korraldab Marketingi Instituut koostöös CV Keskuse ja tunnustatud Eesti personalijuhtidega.

Oma tööandjat saab tänavu kiita 10. detsembrini SIIN.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700