Autor: Personaliuudised.ee • 3. detsember 2020

Nõuandeid virtuaalse jõulupeo korraldamiseks

Koroonaviiruse levimise tõttu kehtivate piirangute ja jätkuva kodus töötamise valguses tundub ülimalt tõenäoline, et sel aastal peab töökollektiivide jõulupidusid varasemaga võrreldes hoopis teisiti korraldama.
Foto: Unsplash

Siiski ei maksa kurvastada, sest koroonaviirus ei saa jõulupühi täielikult ära jätta. Tööandjad peavad lihtsalt loovalt lähenema ja välja mõtlema alternatiivseid viise tähistamiseks. Pole mõtet oodata, et nähakse bossi tantsupõrandal, vaid tervitada mitte enam nii uut virtuaalse peo mõtet.

Paljud meeskonnad on niikuinii juba rohkem kui pool aastat kodus töötanud ning nende sotsiaalne läbikäimine kolleegide ja sõpradega on väheseks jäänud. Kuigi „normaalset” peopidamist ilmselt ei saa tulla, on virtuaalne jõulupidu siiski hea võimalus kaasata ja premeerida meeskondi tubli töö eest, aga lihtsalt veinipudeli saatmisest ja videokoosolekust tegelikult ei piisa. Kui loovusel lennata lasta, leidub hulk võimalusi, kuidas kolleege millessegi lõbusasse ja pidulikku kaasata.

Juba märtsikuus hakkas City Pantry Ühendkuningriigis pakkuma toidupakkide kojutoimetamise teenust, millega ettevõtted said saata oma töötajatele lisaks tavalistele toiduainetele ka retsepti järgi kokku pandud toiduvalmistamiskomplekte. Nüüd saab sama platvormi kasutada selleks, et aidata ettevõtetel üle kogu maa kavandada ja läbi viia virtuaalseid jõulupidusid. Seni nähtud suundumuste põhjal jagavad nad järgmisi soovitusi eduka ja sotsiaalse distantsi hoidmist järgiva pidustuse korraldamiseks.

Ajage end jalule

Kui ollakse terve päev arvuti taga istunud ja tööd teinud, ei taha keegi enam järjekordset videokõnet pidama hakata. Nii et oma virtuaalset üritust planeerides on oluline mõelda sellele, kuidas saada inimesed tegema midagi veidi rohkem kaasahaaravat. City Pantrys on hüppeliselt kasvanud toiduvalmistamiskomplektide tellimuste hulk, nende hulgas on jõulumuffinite kaunistamise, hõõgveini ja pühadeaja kakao valmistamise komplektid. Võib korraldada ka piparkoogimaja tegemise võistluse, piire tegelikult ju pole! Sellised toitude-jookide-maiustuste komplektid võimaldavad töötajatel töölaua tagant eemale saada, midagi oma kätega luua ja hiljem meistriteoseid ka teistele näidata.

Pange paika teema

Igal heal peol on teema ja jõulupidu pole selles osas mingi erand. Loova teema leidmine aitab struktureerida sündmuse kulgemist ja annab inspiratsiooni tegevuste, toidu-joogi, muusikavaliku ja isegi riietuse osas. Ideed ei pea sugugi seonduma ainult jõuludega. Näiteks on väga toredad mõtted olnud valida peo läbivaks teemaks kommid, juust ja jõulukombed üle maailma.

Tehke midagi, mida te pole varem teinud

Keegi ei taha enam vastata tavalistele viktoriiniküsimustele – see on moest läinud. Selle asemel on palju muidki viise pühade ajal lõbusalt aega veeta, seega miks mitte proovida erilise meeleolu loomiseks midagi täiesti uut. Kuidas kõlaks virtuaalne veinide degusteerimine või jõululaulude karaoke või pühadeaja bingo? Kui võimalik, võiks proovida jaotada inimesed väiksematesse rühmadesse, see aitab kaasa intiimsemate vestluste kujunemisele ja tähenduslikumale suhtlusele. Inimesed ei saa omavahel mõnusalt juttu ajada, kui Zoomi kohtumisel osaleb korraga liiga palju inimesi.

Lühike ja tore

Üritage virtuaalsed pidustused ajaliselt piirata. Kui tahate töötajaid võimalikult palju kaasata, siis see ei juhtu pikka kõnet pidades, eriti veel kurnava videokõne vormis – kõik, kes on kodus töötanud, on kogenud Zoomi-tüdimust. Seega pange enne kutsete väljasaatmist paika selge algus- ja lõpuaeg.

Loe pikemalt Personaliuudistest.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700