Autor: Sekretär.ee • 12. veebruar 2021

Miks ei suuda paberihunt kontoris enam tänapäeval konkureerida dokumentide hävitusteenusega?

Büroojuhi ja sekretäri vastutuseks on kontori paberimajanduse korraldamine kuni hävituseni välja. Liiga tihti leiad end kõige kiiremal ajal lehti ükshaaval paberihunti ajamas. Veel hullem, seda parandamas või veelgi hullem, saad aru, et kolleegid on nii mõnegi ametikirja mustandi ikkagi paberikorvi suranud. Miks ei suuda paberihunt tänapäeval konkureerida hävitusteenusega?
Foto: Pexels

Infokaitseteenuste ettevõtte Arelet turundusjuhi Tobias Reiteri sõnul on kolm põhjust, miks vahetatakse tänapäeval kontorites paberihunt dokumentide hävitusteenuse vastu: ettevõtte turvalisus, töötajate ajaressursi kokkuhoid ja ökoloogiline jalajälg.

Ta selgitab, et kliendi vaatevinklist on muutus väga mugav. Büroosse tuuakse sobiva disainiga dokumentide hävituskast, kuhu iga töötaja saab hävitamisele kuuluvad paberid visata. Kogumiskastide vahetuse, transpordi ja dokumentide hävituse professionaalsete seadmete abil tagab teenusepakkuja. „Samuti tagame hävitatud paberimassi taaskasutusse suunamise sajaprotsendiliselt,” lisas ta.

Dokumentidehävituse täisteenuse juures on oluline, et suudetakse säilitada klientide konfidentsiaalsus. Reiter rääkis, kuidas konteiner ja turvakott plommitakse teisaldamisel. Tehas, kus plomm avatakse, on valve all, kaameratega turvatud ning purusti, kus dokumendid hävitatakse, vastab rahvusvahelistele nõuetele DIN 66399 T-3 (isikuandmed, arhiivid, konfidentsiaalsed dokumendid). „Samuti on kliendil võimalus tellida hävitusest videosalvestus. Kõik kliendid saavad peale teenuse teostamist hävitust kinnitava akti,” lisas turundusjuht.

Veebiseminar: Kuidas tagada oma ettevõttes kaasaegne dokumentide hävitus?

23. aprillil

Osta pilet SIIT!

Pärast purustamist suunatakse paber taaskasutusse, mis Euroopa Liidu rohelist kokkulepet silmaspidades muutub iga aastaga järjest olulisemaks. Tonn taaskasutatud paberit aitab säilitada tervelt 17 puud, 35000 liitrit vett, 4500 KWH elektrit, 2300 kg prügila pinda ning 318 liitrit õli.

Reiteri sõnul võiks koostööpartnerit valides jälgida lisaks konfidentsiaalsusele ja turvalisusele ka tellimuste täitmise operatiivsust üle kogu Eesti ning tõika, et teenuse hind sisaldaks lisaks ka transporti.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700