Autor: Sekretär.ee • 12. veebruar 2021

Terviseamet soovitab sõbrapäeva ja vastlaid pidada ohutult

Terviseamet kutsub inimesi üles mõtlema, kuidas tähistada eelseisvat sõbrapäeva ja vastlaid ohutult, sest koroonaviirus on levinud ulatuslikult üle kogu Eesti. Samuti pole vaktsineerimisega hõlmatus veel piisav selleks, et saaksime end nakkusohu ees kaitstuna tunda.
Foto: Pexels

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul on epidemioloogiline olukord piisavalt tõsine selleks, et jätta ära kõik kogunemised ning isegi vastlaliug tuleks teha privaatsemalt mäenõlvalt. Ta lisas, et pühapäevasel sõbrapäeval tasub teha sõbrale parim kingitus virtuaalse tervituse või telefonikõne näol. „Nii hoiame üksteise tervist ja anname lootust, et kui piirangutest kinni peame, saame ühel kenal päeval taas silmast silma kohtuda,“ sõnas ta.

Hetkel Eestis kehtivad COVID-19 leviku takistamiseks üleriigilised piirangud, mis lubavad teatud tingimuste täitmisel koguneda, kuid Terviseamet soovitab avalikud üritused lähiajal siiski ära jätta. Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul pole ka töökohtadel pidustuste korraldamine praegu ohutu, mistõttu võiks vältida traditsioonilisi ühiseid vastlaüritusi ning kollektivset vastlakuklite söömist. Ta selgitas, et kui üldse midagi kõne alla võtta, siis kõikide lähiaja tähtpäevade puhul tuleks siiski eelistada välitingimustes läbiviidavaid üritusi, kuid ka sel puhul tuleks hoida teistega ohutut distantsi.

Samuti jäävad veebruari lõppu nii koolivaheaeg kui ka Eesti Vabariigi 103. aastapäeva tähistamine 24. veebruaril. Eelmise koolivaheaja näitel kasvas koroonaviirusesse nakatumine märkimisväärselt, sest kaotati valmsus ja piirangutest ei peetud kinni. Härma ütles, et Terviseamet soovitab koolivaheajaks kindlasti Eestisse jääda, hoiduda rahvarohketest paikadest ning kanda isikukaitsevahendeid.

Vabariigi aastapäeva riiklikele pidustustele saab tänavu kaasa elada kodudes televisiooni vahendusel. Päev algab riigilipu piduliku heiskamise ülekandega kell 7.30 Eesti Televisioonis. Härma soovitas, et kuigi eestlased on kõva laulurahvas, siis sellel vabariigi sünnipäeval tuleb koorilaulud ja kontserdid asendada ohutumate tegevustega. Samuti pole ohutud ka koolikontserdid ja aktused ning pidulikku päeva saab tähistada ka klassipõhiselt.

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700