Autor: Sekretär.ee • 5. märts 2021

Seitse nippi, kuidas jalg soovitud ettevõtte ukse vahele saada

Inimesed on liikumas järjest teadlikumate valikute suunas, seda nii toidu, looduse hoidmise kui ka enda elu juhtimise puhul. Miks mitte siis teadlikult valida ka endale töökohta? Miks mitte töötada just seal, kuhu hing Sind päriselt tõmbab?
Foto: Pexels

Anname Sulle häid näpunäiteid, kuidas saaksid eesmärgipäraselt tegutsedes oma jala soovitud ettevõtte ukse vahele pista ja loodetavasti ka endale töökoht võita.

Teekond algab eeltööst

Kas oled juba jõudnud mõistmisele, mida ise töökoha puhul hindad? Milline peaks olema töö / juht / meeskond / tööülesanded / tööaeg ja palk? Analüüsinud ka oma oskuseid ja teadmisi, mis Sul juba on ning mida peaksid juurde õppima? Kui, jah, siis suurepärane, oled valmis alustama!

1. Otsi üles enda „teine pool“

Võimalusi, kuidas valida välja üks või mitu meeldivat ettevõtet, on erinevaid:

•Esiteks võid uurida hetkel pakutavaid töökuulutusi Sinu valdkonnas ja vaadata, millised ettevõtted on just praegu Sinu oskustega inimest enda juurde otsimas.

•Teiseks saad otsida ja kirja panna teisi tuntud tööandjaid, kes võiksid Sind kõnetada.

•Samuti on Sul hea võimalus heita pilk kümnendi TOP 35 Eesti ihaldusväärseimate tööandjate nimekirjale – sinna on pääsenud 50 000+ eestimaalaste armastatuimad ettevõtted.

•Kindlasti tasub küsida soovitusi ka sõpradelt.

2. Võta ettevõte luubi alla

Kui oled tööandja(d) edukalt välja valinud, siis on aeg uurida lähemalt, millega ettevõte tegeleb. Heaks abimeheks on siinkohal tööandjate kodulehed, kust üldiselt peaksid saama paremat aimu ettevõtte väärtustest, missioonist, meeskonnast ja hoiakutest.

Samuti uuri, mida on nad pakkunud ja mida pakuvad praegu oma töökuulutustel. Pööra tähelepanu ka sellele, millised nõudmised on neil kandidaatidele. Nii saad ka ise vajadusel oma oskuste tööriistakasti täiendada.

3. Sea tuttavad ritta

Kõige parema ja ausama tagasiside tööandja kohta saad oma sõpradelt-tuttavatelt, kes seal töötavad. Seega võta oma kontaktide nimekiri lahti ja vaata, kas leidub seal mõni inimene, kes saaks Sulle huvipakkuva ettevõtte kohta lähemalt rääkida. Või on ehk kellegi ringkonnas mõni inimene, kes seal töötab?

Lisaks heale sisevaatele, avaneb Sul suurepärane võimalus saada infot ka selle kohta, kas ehk on peagi mõni personaliotsing algamas või saab ehk Sinu sõber Sind lausa personaliinimesega kokku viia.

4. Suhtle ettevõttega sotsiaalmeedias

Paljud tuntud ettevõtted näitavad oma meeskonna siseelu ja võtavad sõna valdkonna teemadel ka sotsiaalmeedia vahendusel. Seega on see väga hea koht jääda sisuka kommentaari või postituste meeldivaks märkimisega ettevõttele meelde.

Loomulikult tasub Sul sel juhul eelnevalt teha ka oma isiklikud kontod korda, et sealt ei vaataks tööandjale vastu midagi sellist, mis viiks Sinu võimalused kandideerimise ajal nulli lähedale.

5. Käi messidel ja avatud uste päevadel

Kui soovid suhelda ettevõtte esindajatega silmast silma, luua esmane kontakt ja saada parem tunnetus seal töötavatest inimestest, siis messidel ja avatud uste päevadel osalemine loob selleks väga hea võimaluse.

Kindlasti ära unusta pista kotti ka oma hästi koostatud CV, mille õigel hetkel ettevõtte esindajale ulatada. Kui Sa pole ammu oma CV-d uuendanud, siis siit leiad hulganisti häid soovitusi, mis aitavad Sul teha valmis üks kuulikindel CV.

6. Hoia ettevõttel silma peal ja ole valmis kandideerima

Selleks, et ükski Sinu poolt valitud ettevõtte tööpakkumine Sinust mööda ei lipsaks, saad mugavalt tööandjat n-ö jälgida. Seda võib võrrelda lausa hea naabrivalvega, mis annab Sulle kohe e-postile märku, kui ettevõte mõne tööpakkumise avaldab. Selleks otsi vaid üles sobiv tööandja siit nimekirjast ja aktiveeri ühe nupu vajutusega tööpakkumiste juures asuv teavitus. Nii lihtne see ongi!

Hea soovitus: hoia ka oma CV pidevalt värskendatuna, sest lisaks kiirele kandideerimise võimalusele, saad olla ka teiste tööandjate jaoks nähtav. Võib juhtuda, et unistuste tööandja võtab hoopiski ise Sinuga andmebaasi kaudu ühendust.

7. Tutvusta ennast tööandjale ise

Kui oled valmis kohe ja praegu töökohta vahetama, siis alati on võimalus võtta ka ise otse ühendust personalitöötajaga. Sel juhul soovitame viimistleda oma CV ja lisada sellele läbimõeldud motivatsioonikiri.

Soovime Sulle julget pealehakkamist ja palju edu!

Allikas: CVkeskus.ee

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700