Autor: Sekretär.ee • 25. märts 2021

Näidis: neli asja, mida tööandja sinu kaaskirjast leida soovib

Kaaskiri on justkui lühike müügikõne, mis aitab sul eristuda teistest konkurentidest ja võita võimalus tööintervjuul osalemiseks. Just seetõttu soovitame sul alati saata koos oma CV-ga tööandjale ka personaliseeritud kaaskiri, mis näitaks sinu tõelist huvi antud töökoha vastu.
Foto: Pexels

Jagame Sinuga 4 asja, mida tööandja Sinu kaaskirjast leida loodab.

Läbimõeldud kandideerimine

Sageli võib ühes ettevõttes olla avatud korraga mitu tööpakkumist, seetõttu häälesta lugeja kohe õigele lainele ja maini ära, mis ametikohale kandideerid.

Seejärel võta tööpakkumine silme ette ja too lühidalt välja sinu oskuste ja pakutava ametikoha vahelised kokkupuutepunktid. Sellega näitad tööandjale, et oled kandideerimist hoolikalt kaalunud ning sillutad endale tee tõsiselt võetavate kandidaatide hulka.

Motivatsioon

Mõtle kindlasti läbi, miks soovid selle ettevõttega liituda. Iga tööandja jaoks on väga oluline tunda, et sa tõepoolest tahad panustada just nende ettevõtte tegevusse ja koos nendega midagi suurt ära teha.

Seepärast ära hoia ennast tagasi, vaid näita, et oled teinud eeltööd. Too välja, mis sind antud ettevõtte puhul köidab, kuidas soovid panustada nende arengusse ja mille poolest oleksid just sina suurepärane täiendus olemasolevale meeskonnale.

Saavutused

Kuigi ennast võib olla raske kiita, mõtle siiski, kas oled ehk oma töös millegi poolest eriliselt silma paistnud – kaaskiri on väga õige koht, kus tuua välja paar pärli, mille üle ka ise uhkust tunned.

Kui aga kohe midagi pähe ei turgata, siis näita välja indu ja tahet sulle seatud eesmärke täita.

Kutse ühendust võtma

Kaaskirja lõpus ära unusta anda tööandjale veel üks väike müks sinuga ühenduse võtmiseks. Näita välja valmidust suhtlemiseks ning jää ootama kutset töövestlusele.

Kaaskirja teksti näidis:

Lugupeetud ettevõtte X esindaja/ personalijuht/ proua Saar

Soovin kandideerida Teie ettevõttesse toidukaupluse juhi ametikohale.

Lisaks saadetud CV-le, toon heameelega lühidalt välja, mille poolest sobiksin hästi antud töökohale:

• Kaubandus- või majandusalane haridus – olen omandanud magistrikraadi majanduses

• Erialane töökogemus – olen töötanud kaubanduses üle 10 aasta

• Organiseerimisvõime – olles aastaid juhtinud erinevaid meeskondi ja koordineerinud kaupade tarneid, olen tõestanud end vilunud organiseerija ja ajaplaneerijana

• Keeled – valdan kõiki tööks vajalikke keeli (eesti, inglise, vene) ja lisandväärtusena ka soome keelt suhtlustasemel

• Saavutus – mind on valitud kahel järjestikusel aastal ettevõtte parimaks meeskonnajuhiks

Olen kuulnud Teie ettevõttest palju head, külastan ka ise sageli teie poode ning mulle on silma jäänud erakordselt professionaalne ja soe teenindus, mida mulle alati pakutakse. Just seetõttu sooviksin kuuluda ka ise teie ühtehoidvasse meeskonda ning panustada oma teadmiste ja oskustega ettevõtte arengusse.

Olen rõõmuga valmis vastama tekkivatele küsimustele Teile sobival ajal e-maili [email protected] või telefoni +372 1234 5678 teel.

Loodan peagi kohtuda Teiega tööintervjuul, et tutvustada ennast lähemalt ning rääkida põhjalikumalt pakutavast ametikohast.

Lugupidamisega

Margus Lennuk

Allikas: CVkeskus

Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Sekretäri uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Cätlin PuhkanSekretär.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700